FILM O FREDIJU MEKJURIJU Premijerno u Beogradu

Autor:

Zabava

28.10.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmska priča o članovima legendarne grupe Kvin, ostvarenje „Boemska rapsodija“, pred srpskom publikom biće prikazana premijerno 30. oktobra u bioskopu „Sinepleks“ u tržnom centru BIG, a pre projekcije nastupiće hor Viva Vox.

Foto: Wikipedia/Carl Lender
Film o Frediju Mekjuriju pred beogradskom publikom

Film prati život Fredija Merkjurija, legendarnog pevača slavne britanske rok grupe Kvin.

Publika će, posle svih problema koji su pratili snimanje, konačno biti u prilici da vidi priču o događajima od prvog uspona Kvina sedamdesetih godina, kada se Merkjuri udružio sa Brajanom Mejom i Rodžerom Tejlorom, preko humanitarnog koncerta Lajv ejd, održanog 1985. godine sa ciljem sakupljanja sredstava za pomoć gladnima u Etopiji.

Slavnog pevača tumači američki glumac Rami Malek, poznat po ulozi Eliota Aldersona u TV seriji "Gospodin Robot".

- Ne želite da imitirate Fredija, želite da razumete zašto je radio to što je radio (…) Shvatio sam da koreografi ne mogu da mi pomognu, bio mi je potreban trener pokreta - kazao je Malek u video snimku na kojem se vidi da se priprema za rolu.

Foto: Wikipedia/Daniel Benavides
U cipelama Fredija Mekjurija našao se popularni glumac Rami Malek

Producent filma Grejam King kazao je da će svi razumeti poruku koju je Meri Ostin dala Frediju u filmu.

- Ovo je vrlo jak film. Nadam se da, ukoliko postoji u publici neko ko je zbunjen ili zlostavljan ili se oseća kao autsajder, može da prihvati savet koji je Meri Ostin dala Frediju u filmu: Zar ne vidiš šta možeš da postaneš? Sve što poželiš! - navodi King.

Rami Malek pored toga što je naučio da se kreće kao Fredi, morao je i da izgleda kao Fredi, a za to su bili zaduženi sjajni šminkeri, ali i 50 sati isprobavanja ekstravagantnih kostima po kojima je frontmen grupe Kvin bio prepoznatljiv.

- Rami je jednostavno potpuno nestao. Način na koji se kretao i pričao je toliko "fredijevski" da je to prosto magično - rekla je Malekova koleginica Lusi Bojnton, koja u filmu tumači lik Meri Ostin.

Publika će imati priliku u filmu da gleda i  Gvilima Lija u ulozi glavnog gitariste grupe Brajana Meja, Bena Hardija kao bubnjara Rodžera Tejlora i Džona Mazela kao bas gitaristu Džona Dikona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading