Ekipa filma premijeru "Južnog vetra" posvetila preminulom Nebojši Glogovcu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugoočekivana premijera filma "Južni vetar", novog rediteljskog poduhvata Miloša Avramovića, održana je u Sava centru. Ovaj krimi- triler oslikava život jedne generacije koja nije lično iskusila krvave devedesete, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osetili u njihovim životima.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Miloš Biković i Barbara Tatalović blistali na crvenom tepihu

Ekipa filma ovu premijeru je, što je pre projekcije bilo ispisano na velikom ekranu, posvetila preminulom Nebojši Glogovcu, a publika je dugotrajnim aplauzom odala poštu velikom glumcu koji je maestralno odigrao svoju rolu i u "Južnom vetru".

Radnja filma je smeštena u ovovremeni Beograd, gde glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić) ukrade automobil koji nije smeo da ukrade jer pripada ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac), vođi mafije koji radi za šefa policije...

Glavni junak Miloš Biković rekao je pre ulaska u salu da je mnogo uzbuđen zbog premijere i za Srpski telegraf otkrio koji detalj sa snimanja će najduže pamtiti.

- Najupečatljivije mi je bilo tokom snimanja kada sam u novembru trčao go ulicom dok su me prolaznici začuđeno gledali - rekao je popularni glumac dodajući da je iznenađen Puškinovom nagradom, koju će mu lično uručiti predsednik Rusije Vladimir Putin:
- U šoku sam jer će mi Putin dodeliti priznanje, ali i veoma počastvovan.

Glavne uloge u filmu tumače Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Srdan Žika Todorović, Jovana Stojiljković, Miloš Timotijević.

Premijeri su prisustvovali i Milan i Mima Karadžić, Dragana Mićalović, Boris Malagurski, Aleksandar Srećkovic Kubura, Aleksandar Radojičić, Viktor Savić, Milena Radulović, Tamara Dragičević, Ivan Mihajlović...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading