PUBLIKA U TRANSU ZBOG "KORENA" Lauš nije glumac, on je vanzemaljac!

Autor:

Zabava

22.10.2018

16:48 >> 17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Magija", "Ovo je nešto najbolje što smo dosad uradili", "Laušević je vanzemaljac glume"... samo su neki od prvih u lavini komentara na prvu epizodu serije "Koreni" po istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Iako je publika bila skeptična po pitanju još jedne ekranizacije istorijske priče, pokazalo se da dobar scenario i odabir glumaca može publiku da prikuje za televizor, da nestrpljivo čeka novo nedeljno veče i 20 sati kako bi gledala novu epizodu na prvom kanalu javnog servisa.

RepublikaFoto: Promo
Odlične kritike nakon prve epizode "Korena"

- Nismo imali strah zbog istorijske priče jer imamo iza sebe jedan od najboljih romana srpske književnosti. Zapravo, jedini strah koji smo imali bio je hoćemo li uspeti da dorastemo istom. Telefoni mi neprestano zvone, ljudi zovu jer žele da kažu koliko im se, za sada, serija dopada - za Srpski telegraf priča Goran Šušljik, izvršni producent serije, koji u seriji igra Nikolu.

Budući da je za scenario priređen i deo "Vremena smrti" kako bi jedna porodična priča i epoha bili što bolje zaokruženi, konsultovana je Ćosićeva porodica. Osim toga, Šušljik ima volju da se tu ne stane.

- Već smo pričali o tome da bi bilo dobro najbolju našu književnost ekranizovati. Ne samo Ćosića... Moja je velika želja da u tome uspemo, a nadam se da ćemo kao tim imati podršku za to - kaže Šušljik.

Glavna ženska uloga poverena je Slobodi Mićalović, koja ističe koliko joj je Simka bila značajna kao glumici, ali i čoveku.


- Ona je prisiljena da što pre rodi ne bi li spasla tu kuću, samu sebe i lozu Katića. Odlučuje se na jedan vrlo radikalan potez, koji smatram vrlo mudrim i hrabrim, i tu tajnu, koju je kao heroj odnela u grob. Zanimljivo je da se priča svih nas ticala jer je svako od nas u porodici ili bližoj okolini čuo priče kakve će gledaoci videti u "Korenima". Ono što odlikuje veliku literaturu jeste što je aktuelna u svakom vremenu - kazala je Sloba povodom uloge.

Kroz splet političkih i porodičnih čarki, Ćosić je u romanu "Koreni" dao precizan opis mentaliteta i usuda, a gledaoci komentarišu kako replike savršeno odgovaraju današnjem vremenu.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Lauš ponovo oduševio ulogom!

"Ko je to video da se otac i sin posvađaju zbog stranke", "Neće Srbi Ustav, hoće hleb!", "Neko koti decu, neko dukate. Onaj nebeski ne da da se mešaju deca s dukatima. Oči im se kvare", samo su neki od citata koji oduševljavaju publiku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading