"KORENI" OD 21. OKTOBRA NA JAVNOM SERVISU!

Autor:

Zabava

16.10.2018

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija "Koreni" po romanu Dobrice Ćosića premijerno će početi da se prikazuje 21. oktobra na Prvog programu našeg javnog servisa. Nesumnjiva zvezda biće sigurno Žarko Laušević, kome je poverena uloga Aćima Katića

 

RepublikaFoto: Promo foto
Lauš:  Glumci će se sa ponosom sećati svojih uloga u ovoj seriji

Omiljeni glumac izrazio je žaljenje što nije mogao da bude u Beogradu na predstavljanju serije, ali se putem video-poruke obratio i istakao da je čitava ekipa sa ljubavlju pričala "Korene", te se nada da će publika to i prepoznati.

Lauše je otkrio  i da je imao priliku da pogleda svih deset epizoda, kao i da je svestan odgovornosti koju nosi učešće u ekranizaciji jednog od najznačajnijih dela srpske književnosti 20. veka.

- Ovakva serija svakako može da bude značajna i za mlade ljude, da ih podstakne da čitaju, da upoznaju svoju kulturu. "Koreni" se tiču svih nas, nije to neka novotarija. Trudili smo se da izbegnemo patetiku i već viđena rešenja, pa da na savremen način donesemo priču iz 19. veka - kazao je Laušević i dodao da će se glumci sa ponosom sećati svojih uloga u ovoj seriji.

RepublikaFoto: Promo foto
U kadru Dara Džokić i Žarko LauševićOvaj poetsko-psihološki roman prati srpsku porodicu s kraja 19. veka u jeku političkih previranja i tek po oslobaðanju od Turaka, a koja se i sama našla na raskrsnici i ideološkoj, moralnoj...

- Nadam se da su "Koreni" tek početak bavljenja našom književnošću na ekranu. Osećam da smo ovom serijom okopali naš vrt, zasadili našu baštu - kaže Goran Šušljik, izvršni producent serije, u kojoj i igra lik Nikole.

Ćosić je kroz poznato delo ispitivao porodično poreklo i problem identiteta, ali i održavanje kultova srpske nacionalne mitologije i kako politički sukobi mogu dovesti do narodnog, pa i porodičnog raskola. Autori, međutim, ističu da su u seriji "zagrebali" po Ćosićevom "Vremenu smrti".

- Ova serija će biti ne samo lekcija iz istorije već lekcija za život. Šokantno je i tužno da stvari koje su se ovde dešavale pre 150 godina i dalje se dešavaju. Hoćemo li na istok, hoćemo li na zapad, hoćemo li da se školujemo, hoćemo li ka nekom progresu ili ćemo se po svaku cenu držati tradicije? I zašto mora jedno drugo da isključuje? - poručuje Radovan Vujović, kome je pripala uloga Vukašina.

Hrabru Simku igra Sloboda Miæalović, koja je i ranije isticala kako je reč o slojevitom ženskom liku, te da su "Koreni" san svakog glumca.

- Žena je u to vreme čuvala porodicu i pokušavala da očuva kuću, a tako je i danas. Nismo mi beskrajno sposobne nego nam je priroda takva da se snalazimo. Simka je ispravno postupila. To što je uradila nije bila prevara - isticala je glumica.

RepublikaFoto: Promo foto
Sloboda Mićalović i Igor Đorđević  u ulozi Đorđa i Simke

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading