ŠTA MI OVO TREBA Objavljeni dnevnički zapisi Emira Kusturice

Autor:

Zabava

11.10.2018

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Knjiga "Šta mi ovo treba" je treća knjiga Emira Kusturice, a sadrži dnevničke zapise u poslednjih 25 godina, od rata u Bosni i Hercegovini pa do današnjih zbivanja u zemlji i svetu.

Foto: Promo foto
Nova knjiga Emira Kusturice satkana od dnevničkih zapisa

- Zapisi u ovoj knjizi nemaju nameru da odgovore na pitanja, niti da razreše velike dileme. Sve je tu nastalo iz potrebe da svedočim o vremenu u kojem živim i ostavim trag onima koji će u budućnosti proveriti da li je sve ovo trebalo - piše proslavljeni reditelj Emir Kusturica u uvodu knjige, u izdanju "Vukotić medije".

U zapisima su dramatične epizode oko snimanja filma "Andergraund", polemike s javnim ličnostima iz Sarajeva, svađe i mirenja sa Abdulahom Sidranom.

Kusturica u knjizi otkriva i zašto ne  može biti muslimanski izdajnik ako nije musliman, zašto nije ni Bošnjak, zašto je srastao sa srpskom kulturom i hrišćanstvom, zašto voli Republiku Srpsku i Rusiju, zašto Srbiji ne daju da bude i istok i zapad.

 Kusturica na 360 strana, u 80 poglavlja, svedoči o svom životu i svojim dilemama, nadama i sumnjama, ne bežeći ni od jedne teme, ni od jedne pojave, ni od jednog aktuelnog trenutka, pa makar to bile i televizijske šeme ili zagađenje životne sredine- navodi izdavač.

Knjiga će biti predstavljena na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji se održava od 21. do 28. oktobra, a već se može pronaći u knjižarama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading