SLAVNI DUŠKO GOJKOVIĆ Zakazan i drugi koncert u Domu omladine!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najznačajnijih evropskih džez umetnika svih vremena Duško Gojković nastupiće zajedno sa Big bendom RTS i 11. oktobra u Domu omladine Beograda, budući da je prvi koncert, zakazan za 9. oktobar, već rasprodat!

 
Foto: Wikipedia/OhWeh
Poznati trubač Duško Gojković

Na koncertima će biti izveden repertoar Gojkovićevih originalnih kompozicija, koje nisu snimljene sa Big bendom, a neke od njih nisu snimljene uopšte.

Sa pažljivo odabranim programom originalnih kompozicija, Gojković nudi svojevrstan omaž svojoj karijeri kompozitora, aranžera i bend lidera, koja zahvata sedam decenija.

Sve umetničke veličine sa kojima je ikad nastupao i radio, od Majlsa Dejvisa preko Mejnarda Fergusona, Klarka Terija, Herba Pomeroja, Arta Farmera, Jusufa Latifa, Zuta Simsona, Stena Geca, DŽerija Maligana, Vudija Hermana, Kenija Klarka, Fransija Bolanda do Slajda Hemptona i naravno neprevaziđenog Dizija Gilespija - složili su se da je Gojković stvorio jedinstven zvuk, po kome ostaje upisan u istoriji.

Duško Gojković pripada onoj najređoj kategoriji umetnika za sva vremena, ljudi koji su svojim načinom života i velikim muzičkim delom ovekovečili suštinu džeza, postavljajući standard za sve generacije koje su došle posle njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading