VESNA TRIVALIĆ Pozorište mi je VRATILO RADOST U ŽIVOT

Autor:

Zabava

03.10.2018

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne znam ko je progovorio iz mene da hoću da igram, ali ovo je ispunjenje sna, kaže glumica pred premijeru komada "Vrat od stakla" u JDP,kojim se posle 17 godina vraća na pozorišnu scenu.

RepublikaFoto: ST/Đorđe Kojadinović
Ispunila san: Šta sam uradila, ne znam, ali imam leđa sa najfantastičnijim rediteljem i glumcima

Komad Biljane Srbljanović "Vrat od stakla" u režiji Jagoša Markovića u petak će premijerno biti izveden u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP). Prema rečima reditelja, u pitanju je vrhunska drama koja se bavi ljudskom dušom i govori o važnim društvenim i istorijskim temama. Pred publikom će se naći tri generacije jedne beogradske porodice koje žive pod istim krovom, a na veliku radost, posle 17 godina, na pozorišnu scenu se vraća Vesna Trivalić.


VRTIĆ ZA ODRASLE

- Želim da znate da me je Tamara Vučković (direktorka JDP, prim. aut.) vrlo brižno i nežno navodila ka sceni JDP. U dubini duše zaista sam odustala od pozorišta prvi put kad sam imala neki veći posao. Zvala sam mog pokojnog profesora Vladimira Jevtovića, koji mi je tada rekao: "Očekivao sam da ćete me pozvati. Zanat imate, ali su vam svi aparati na nuli. Ko god vam kaže drugačije, molim vas da verujete meni, jer je ovo iz prve ruke". Kada me je Tamara poslednji put pozvala, mislila sam da zove da vidi kako sam... Moj odgovor je iznenadio obe, i ne znam ko je progovorio iz mene da hoću da igram, ali sam rekla da mi pošalje tekst - kaže legendarna glumica i navodi da je potom počelo da se dešava sve lepo zbog čega je upisala akademiju.

- Vratio mi se život, radost. Ovo je kao vrtić za odrasle, puno strasti i uživanja. Ovo je ispunjenje sna. Kada glumci sanjaju, ovo je to. Šta sam uradila, ne znam, ali imam leđa sa najfantastičnijim rediteljem i glumcima - ističe Trivalićeva.

RepublikaFoto: JDP/Nenad Petrović
IZUZETNA GLUMAČKA POSTAVA Vesna, Seka, Anita, Dragan, Irfan...

Glumica pominje da je replike Srbljanovićeve već izgovarala na televiziji, ali da sada prvi put sarađuje s Jagošem Markovićem, s kojim je studirala. Ne krije sreću što scenu deli s Sekom Sablić, Anitom Mančić, Irfanom Mensurom, Milicom Gojković...

- Malu Milicu sam videla prvi put u "Senkama nad Balkanom" i sada sam luda od ljubavi za njom - dodaje ona.

KRIK GENERACIJE

Prema rečima Anite Mančić, svaki lik u komadu, koji je Srbljanovićeva pisala po porudžbini JDP, istovremeno se može osuđivati, mrzeti, voleti...

- Vi ćete se sa nama smejati, plakati i osuđivati, isto kao i mi na sceni. Odavno nisam pročitala ovako nešto, da neko toliko poznaje ljude i uđe u sam sadržaj i centar ljudskog bića - poručuje Mančićeva, dok se Sablićeva nadovezuje i zaključuje da se predstava "Vrata od stakla" svih nas tiče.

- U svakoj reči, zarezu i tački teksta prepoznao sam krik moje generacije. Ovo je moja prva izvedba u novoj sezoni i osećaj je potpun, pravi pozorišni jer znate da u publici niko ne zna koju ćete priču ispričati, a vi zaista želite da ispričate priču do koje vam je jako stalo - ističe Dragan Mićanović.

RepublikaFoto: JDP/Nenad Petrović
Komad je po porudžbini JDP napisala Biljana Srbljanović, premijera u petak

U predstavi igraju i Marko Janketić, Slobodan Tešić, Bojan Lazarov, Miloš Samolov i Ana Čarman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading