ŽIVOG BOSONOGE PLEMKINJE Ispovest poslednje princeze loze Romanovih

Autor:

Zabava

10.09.2018

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olga Andreevna Romanova, naslednica Carske ruske porodice, predstavila je u Beogradu autobiografiju "Bosonoga princeza". Romanova je ispričala priču o ljudskim životima i to sa dozom humora žene koja se bori sa tekovinama 21. veka.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Ruska princeza u Beogradu predstavila autobiografiju

Jedan od Olginih većih izazova je i briga o imanju u Engleskoj iz 13. veka, koje je Romanova preuredila i otvorila za turiste. Kuća je puna uspomena na tragično stradalu carsku porodicu, uključujući i predmete koje su članovi porodice koristili tokom zatočeništva poput dijamatskih noževa.

PRINC-BAŠTOVAN

Ona je najmlađe dete pokojnog princa Andreja Aleksandroviča iz Rusije, rođenog u Zimskoj palati u Sankt Peterburgu 1897, a koji je napustio Rusiju sa svojom porodicom.

- U fokusu knjige je moj život sa svim lepim i manje lepim detaljima. London je baza moje porodice. Moj otac je prihvatio svoju sudbinu i bavio se kuvanjem i baštovanstvom, a mama je Škotlađanka sa planom da se uda za princa. Verujem da bi od moje knjige nastala dobra humoristička serija na televiziji - kazala je princeza i dodala da je sudbina carske porodice da bude raštrkana po svetu.

Njen otac i deda su iz Odese stigli u Pariz na mirovnu konferenciju.

- Većina mojih srodnika je sada mrtva, a eto ja sam odlučila da napišem knjigu o nekom od Romanovih - objasnila je Olga. Svog oca opisuje kao oličenje dobrote, veselog i čoveka punog topline.

Ipak, odrastala je pod strogim porodičnim nazorima.

- Kada sam se rodila, moja mama je imala dve guvernatne koje su uz nju brinule o mom odgoju. Stalno su motrile na moje ponašanje ma gde da sam krenula. Kasnije sam pohađala časove baleta i igrala tenis. Ipak moja prva i poslednja ljubav što se tiče sporta, bili su konji što se nimalo nije sviđalo mojoj mami. Govorila mi je da devojčica ne bi trebalo toliko vremena da provodi u društvu konja - prisetila se gošća iz Londona.

U skladu sa time, tinejdžerski dani joj nisu bili naročito zabavni.

SA MAMOM I NA RANDEVU

 - Stekla sam punoletstvo 1968. Nekoliko godina kasnije sam shvatila da su šesdetih godina svi radili sve osim mene. Nije mi bilo dozvoljeno da odem na bal ili na zabavu, a da moja mama ne pravi društvo. Možete da zamislite nekoga ko treba da pozove devojku i njenu mamu na randevu. Siroti šofer me je vozio nekada kradom, čekao satima i vraćao sa zabava - priznala je Olga male plemićke nestašluke.

Potom princeza loze Romanovih zaključuje da je imala mnogo sreće sa decom, ima ih troje i svi su sjajni ljudi sa zabavnim životima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading