NARODNI MUZEJ Od 13. septembra TEMATSKA VOĐENJA kroz postavku!

Autor:

Zabava

10.09.2018

15:38 >> 15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru stalne postavke Narodnog muzeja, ovog septembra posetioci mogu uživati i u temtskim vođenjima četvrtkom od 18 časova.

 

RepublikaFoto: Promo foto
Svakog četvrtka posetioci će biti vođeni kroz postavke u Narodnom muzeju!

Ciklus počinje 13. septembra vođenjem muzejskog savetnika Petra Petrovića na temu  "On i ona - na portretima srpskog slikarstva XIX veka".

Posetiocima će na ovaj način biti pružena mogućnost da prilikom posete muzeju neposredno od muzejskih stručnjaka sazanaju nešto više o pojedinim segmentima stalne postavke, fenomanima i pojavama iz prošlosti o kojima svedoče odabrani eksponati iz bogatog fonda Narodnog muzeja.

Svakog četvrtka će kustosi Narodnog muzeja i gostujući predevači izborom zanimljivih tema i na ovaj način upotpuniti mogućnosti različitih povoda za muzejsku posetu.

Tokom septembra posetioci će takođe imati priliku da prisustvuju tematskom vođenju kustoskinje Zbirke strane umetnosti, Jelene Dergenc, koja će 20. septembra zainteresovanima predstaviti izbor ove prestižne zbirke koji je našao mesto na stalnoj postavci.

Poslednjeg četvrtka, 27. septembra, u okviru antičke postavke će dr Mirjana Glumac održati vođenje na temu Grad mrtvih u svetu živih – sahranjivanje na Kosmaju u doba Rimljana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading