ZLATNI LAV ZA ALFONSA KUARONA "Roma" sačinjena od uspomena

Autor:

Zabava

09.09.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-bela drama "Roma" meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona, čija je radnja zasnovana na njegovom detinjstvu, nagrađena je Zlatnim lavom na filmskom festivalu u Veneciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatni lav u rukama meksičkog reditelja

- Devedeset odsto scena sačinjeno je od mojih uspomena. "Roma" je prvi film koji sam želeo da snimim od trenutka kada sam shvatio da hoću da budem reditelj - rekao je Kuaron.

Iako je ovo ostvarenje od samog početka bio glavni favorit za nagradu, odluka žirija na čelu s Meksikancem Giljermom del Torom predstavlja presedan budući da je nagrađeni film producirao Netfliks.


Za najboljeg glumca na 75. Mostri proglašen je američki glumac Vilem Dafo i to za ulogu slavnog slikara Vinsenta van Goga, dok je Britanka Olivija Kolman najbolja glumica za odigranu rolu kraljice Ane.

Specijalna nagrada žirija otišla je u ruke Dženifer Kent, jedine žene među 21 rediteljem, za film "The Nightingale", a Srebrni lav za najboljeg reditelja pripala je Žak Odiju za vestern-komediju "The Sisters Brothers".

Braća Koen, Džoel i Itan, osvojili su nagradu za najbolji scenario, takođe, vestern film "The Ballad of Buster Scruggs".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading