ITALIJANI SE KLANJAJU KUSTI!

Autor:

Zabava

05.09.2018

14:15 >> 15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo ostvarenje jednog od najistaknutijih naših reditelja Emira Kusturice, priča o najsiromašnijem predsedniku na svetu Pepeu Muhiki, osvojila je srca publike festivala u Veneciji. Muhika ili Pepe, kako ga njegov narod zove, nije mario za status zvezde i crveni tepih

RepublikaFoto: Promo
Razgovor na skromnoj farmi nadomak Montevidea: Kusturica i Muhika

- Kusturičin dokumentarac "El Pepe: una vida suprema" je izuzetan portret čoveka koji skreće pažnju na vitalna pitanja opstanka humanosti - istakao je Jugoslav Pantelić direktor Jugoslovenske kinoteke nakon premijere na Filmskom festivalu u Veneciji.

PREDSEDNIK PEPE PLAKAO

Pantelić ističe i da novo ostvarenje Emira Kusturice izaziva veliku pažnju italijanskih medija, kritike i publike.

- Sala na Venecijanskom filmskom festivalu bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Publika je odlično reagovala tokom projekcije i više puta u sali je ođekivao smeh. Aplauz po završetku projekcije je bio gromoglasan i dugo je trajao. Najsiromašniji predsednik na svetu, Hose Muhika bio je vidno dirnut i potrešen emocijama i reakcijom koju je dobio od publike, a oči su mu bile ispunjene suzama - kazao je Pantelić.
Hose Muhika, prema pisanju italijanske štampe, nije mnogo mario za status zvezde Filmskog festivala u Veneciji, crveni tepih i pompu.

TU SAM SAMO ZBOG KUSTURICE

- Moj prijatelj Kusturica mi je kazao da ni on neće doći na premijeru filma ako ne budem u Veneciji. Samo zbog njega sam ovde - izjavio je Muhika italijanskim novinarima.

Novi dokumentarac Emira Kusturice predstavlja intimni dijalog između najsiromašnijeg predsednika na svetu, koga narod jednostavno zove Pepe i reditelja, a razgovor je vođen pred sam kraj mandata 2014. na njegovoj skromnoj farmi nedaleko od Montevidea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading