(VIDEO) ČETIRI NAGRADE ZA "JUŽNI VETAR": BIKOVIĆ NATERAO RUSE DA SE UHVATE U KOLO

Autor:

Zabava

31.08.2018

20:54 >> 22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna nagrada Naisa - Gran pri za najbolje glumačko ostvarenje 53. Filmskih susreta pripala je Milošu Bikoviću za ulogu u filmu „Južni vetar“ Miloša Avramovića, koji je trijumfovao sa čak četiri osvojena priznanja na ovogodišnjem festivalu u Nišu.

RepublikaFoto: Promo foto
Biković je na 53. Filmskim susretima proglašem i Glumcem večeri

- Nisam u mogućnosti da podelim radost sa vama i lično da kažem da sam počastvovan. Nalazim se 400 kilometara od ničega i pošto me Rusi nisu pustili, ja sam naterao njih da odigramo jedno kolo za vas – poručio je Biković u video snimku, koji je oduševio publiku u petak na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Bikoviću ovo nije prva nagrada u Nišu pošto je pre četiri godine nagradu za glumca večeri osvojio za ulogu Tirketa u filmu "Montevideo, vidimo se", dok je za isti lik, samo u prvom delu filma, 2011. godine odneo nagradu "Car Konstantin".

ŽIKA TODOROVIĆ: SA MANDOM SAM DELIO I DOBRO I ZLO

RepublikaFoto: Dragan Ilić
Tekst potpisa

Srđan Žika Todorović dobitnik je nagrade "Milorad Mandić Manda", koja se dodeljuje za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u celokupnoj filmskoj produkciji u proteklih godinu dana.

- Velika mi je čast što sam primio ovu nagradu. Moj doprinos da se još jednom podsetimo Mande koji je bio glumčina, ne komičar. Bili smo na klasi četiri godine, delili smo dobro i zlo i za njega me vezuju neizbrisive uloge – rekao je Todorović.

Povelja i nagrada od 100.000 dinara pripala je proslavljenom glumcu, po oceni žirija, za ulogu koju je ostvario u takođe „Južnom vetru“ i ostvarenju Dragana Pešikana "Prokleti pas", kao i za "njegov sveukupni doprinos komediografiji u srpskom filmu".

Podsetimo, za ulogu narko-bosa Sergeja u filmu "Prokleti pas", Todorović je već dobio priznanje za najboljeg glumca u prošloj godini, i to od filmskih kritičara i novinara.

CARICA TEODORA I CAR KONSTANTIN

Marti Bjelici i Radovanu Vujoviću, junacima filma „Izgrednici“ Dejana Zečevića, pripale su nagrade Carica Teodora i Car Konstantin, nagrade za najbolju glavnu žensku, odnosno glavnu mušku ulogu.

RepublikaFoto: Dragan Ilić
Carica Teodora u rukama Marte Bjelice

- Ovo je dokaz da sve što radimo ili bar pokušavamo da uradimo ima smisla, hvala žiriju koji je u ovolikom broju podržao nas mlade glumce – izjavila je Marta Bjelica, koja je dobitnica i nagrade za najbolju žensku ulogu po oceni srpske kritike Firpresci.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu je pripala Olgi Odanović ("Patuljci sa naslovnih strana"), dok je u kategoriji glumaca najbolji po oceni žirija bio Miodrag Radonjić ("Južni vetar").

Luka Grbić je dobitnik nagrade za debitantsku ulogu, za ulogu u filmu „Južni vetar“.

Povelje su otišle u ruke Marije Pikić („Meso“) i Mladena Sovilja („Izgrednici“), dok su specijalna priznanja pripala Sebastijanu Kavaci, Fahreti Salihbegović Avgedić i Emiru Hadžihafisbegoviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading