JUBILARNA 150. SEZONA Savić: SVE PO PLANU, "BALKANSKI ŠPIJUN" 1. oktobra premijerno

Autor:

Zabava

30.08.2018

18:20 >> 09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodno pozorište ove godine obeležava veliki jubilej - 150 godina postojanja! Iako se radovima ne nazire kraj, čelnik nacionalnog teatra Dejan Savić uverava da će sezona krenuti na vreme, a sve planirane premijere biće izvedene.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dejan Savić, upravnik nacionalnog teatra: Dok su majstori u zgradi, predstave igramo na drugim scenama

- Velikim koncertom nova sezona Narodnog pozorišta počeće i pre vremena, 15. septembra na prostoru Beograda na vodi. Gledali smo da nađemo termin i dobar povod da izađemo na otvoreno, pa je ovo sad odlična prilika. Rekonstrukcija je naša dužnost, u toku su radovi na fasadi jer želimo da sačuvamo glave prolaznicima od fasade koje otpada, a majstori će biti u zgradi tokom oktobra, pa ćemo predstave igrati u Madlenijanumu, Sava centru i u pozorištima širom Srbije - istakao je Savić u jutarnjem programu na Prvoj.

Iako se spekulisalo da će premijera "Balkanskog špijuna" biti odložena, Savić uverava da će ovaj komad Duška Kovačevića biti izveden po planu, 1. oktobra, na sceni "Raša Plaović", a da će se centralna proslava jubileja 22. novembra dešavati u obnovljenom prostoru Velike scene Narodnog pozorišta.

- Premijera "Nečiste krvi" odložena je za januar, ali ne zbog finansijskih problema, već iz tehničkih razloga, a u jubilarnoj sezoni izvešćemo i najavljena dela Andrića i Nušića - zaključuje Savić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading