NIKAD JAČI PAFF Peti Pančevo Film Festival počinje 5. septembra!

Autor:

Zabava

30.08.2018

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pančevo Film Festival (PAFF) prikazaće u petom izdanju, od 5. do 9. septembra, pedesetak autorskih filmova različitih formi i stilova kojima, uprkos smanjenom budžetu, nastavlja misiju predstavljanja mladih talentovanih autora i ispitivanja šta sve kinematografija može da bude danas.

RepublikaFoto: Promo foto
Ulaznice su i dalje besplatne

- Ove godine radili smo u najtežim uslovima do sada. Nismo bili sigurni da li ćemo uspeti da napravimo minimum onoga što smo zamislili. Ali shvatili smo da i posle pet godina i dalje najviše zavisimo od sopstvenog i entuzijazma ekipe ljudi koji učestvuju u organizaciji festivala i rešili smo da mora da se održi - izjavio je reditelj Ognjen Glavonić, osnivač i direktor PAFF.

Iako je zbog manjeg budžeta obim programa manji nego prošle godine, nije i slabiji, a što je posebno važno za mladu publiku - ulaznice su i dalje i besplatne, naglasio je Glavonić, autor nagrađivanog dokumentarca "Dubina dva" i aktuelnog dugometražnog igranog filma "Teret".

Peti PAFF otvoriće 5. septembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva film nagrađivanog autora Mladena Kovačevića “4 godine u 10 minuta” o prvom Srbinu koji je osvojio Mont Everest – Pančevcu Draganu Jaćimoviću.

Festival traje do 9. septembra, a u okviru takmičarskog programa "Svetionici" biće prikazano devet ostvarenja. 

Za takmičarsku selekciju kratkih filmova "Rani radovi" najvećim delom bio je zadužen Stefan Ivančić, a žiri tog programa čini 16 srednjoškolaca, koji će kroz rad sa mentorima, rediteljima mlađe generacije Igorom Bezinovićem (Hrvatska) i Mikijem Polonskim (Izrael), odlučiti o nagradi “Dimnjak” za najbolji film i nagradama za najbolju režiju, scenario, mušku i žensku ulogu, kameru i montažu, prolazeći na taj način kroz svojevrsnu filmsku radionicu.

Selekcija "Pafforama" daće presek festivalskih hitova, a na početku svake festivalske večeri biće prikazivan kratki animirani film koji je ostvario uspeh u svetu.

Retrospektiva kratkih filmova mladih autora u progrmu "Svetla budućnost" posvećena je srpskoj rediteljki Jeleni Gavrilović.

Popularna selekcija "Ponoćna jeza" okuplja S/F, fantazi i horor filmive iz celog sveta, u izboru britanskog reditelja Džulijana Ričardsa, a biće prikazivana od ponoći u bioskopu “Apolo”.

Za zatvaranje petog PAFF-a, nakon dodele nagrada, najavljen je ruski film “Dovlatov” Alekseja Germana Mlađeg, u kojem naslovnu ulogu igra srpski glumac Milan Marić.

PAFF organizuje Udruženje građana Pančevo Film Festival, koje okuplja mlade filmadžije, reditelje i druge umetnike iz Pančeva, Beograda i okoline, a partneri su Centar za kulturu Pančeva i Dom omladine Pančeva. Ove godine PAFF je organizovan i uz pomoć Filmskog centra Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading