IZMEĐU NAS Udružene kolekcije MSU i Savremene galerije Subotica

Autor:

Zabava

30.08.2018

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložba "Između nas", koja povezuje kolekcije Muzeja savremene umetnosti (MSU) i Savremene galerije Subotica (SGSU), biće otvorena 31. avgusta (19h) u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Pariskoj 14 u Beogradu.

RepublikaFoto: Promo foto
Glava šećera, Maja Rakočević

Izložba "Između nas" je zapravo poziv Salona MSU Savremenoj galeriji Subotica da zajedno predstave određene akvizicije i poklone autora koji su izlagali ili učestvovali na samostalnim i grupnim izložbama u organizaciji jedne i druge institucije. 

Na izložbi su predstavljeni radovi umetnika: Saša Tkačenko, Miloš Tomić, Mladen Bizumić, Nikola Savić, Žolt Kovač, Marta Jovanović, Maja Rakočević Cvijanov, Vesna Pavlović i Ivan Grubanov.

RepublikaFoto: Promo foto
Muzikalni dnevnik 1, Miloš Tomić

Ovom prilikom, dve institucije će predstaviti mali deo svojih kolekcija savremene umetnosti, a ideja izložbe jeste da promoviše saradnju između institucionalnih kustosa koji se bave savremenom umetnošću, odnosno republičkih, gradskih i pokrajinskih institucija. Težnja je da se na ovaj način podstakne umrežavanje, preispitivanje i valorizacija ne samo postojećih zbirki i aktuelne otkupne politike već i tekuće scene.

RepublikaFoto: Promo foto
Kafa u krevetu, Žolt Kovač

Kustosi izložbe su Una Popović (MSU) i Nela Tonković (SGSU). 

Muzeja savremene umetnosti je od samog početka, kao depandans Muzeja savremene umetnosti, svojim programom pružao relevantnu sliku savremenih umetničkih tokova. Početkom novog milenijuma, galerija je i renovirana i prilagođena neophodnim izlagačkim standardima i u njoj se i danas smenjuju značajne samostalne i grupne izložbe lokalnih i inostranih autora. Salon Muzeja savremene umetnosti aktivno učestvuje u produkciji umetničkih radova, i tako ostvaruje značajnu ulogu na sceni.

RepublikaFoto: Promo foto
Ovo je moje telo, Marta Jovanović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading