NA DAN ROÐENJA NEBOJŠE GLOGOVCA: Na Studentskom trgu zakazana projekcija USTAVA RH!

Autor:

Zabava

29.08.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film "Ustav RH" biće prikazan 30. avgusta u okviru programa Filmstrita, besplatnog letnjeg bioskopa na otvorenom, i to na dan rođenja velikana srpskog glumišta i filmskog platna Nebojše Glogovca (1969-2018).

RepublikaFoto: Promo plakat
Projekcija "Ustava RH" je u 20.30 sati u Studentskom parku

- Film koji je svojom tematikom potresao čitav region! Ne propustite priliku da pogledate Nebojšu Glogovca u jednoj od njegovih najprovokativnijih uloga - pozvali su iz Filmstrita putem Fejsbuka sve zainteresovane da 30. avgusta dođu na Studentski trg u Beogradu i od 20.30 časova pogledaju film "Ustav Republike Hrvatske".

"Ustav RH", reditelja Rajka Grlića, prati živote nekoliko komšija koji, osim zgrade u središtu Zagreba u kojoj žive, nemaju ništa zajedničko. U središtu priče je profesor Vjeko, koji noću odlazi u šetnje gradom obučen kao žena, a živi s bolesnim ocem.

Nakon što ga jednom prilikom pretuče grupa mladića, počne ga negovati komšinica, medicinska sestra čiji je muž policajac Srbin, dobrovoljac Domovinskog rata.

Uskoro preuzima i brigu oko Vjekova oca, ali zauzvrat želi da on pomogne njenom suprugu da pripremiti ispit iz Ustava Hrvatske...

Od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016, gde je nagrađen Grand Prize of the Americas, ova Grlićeva "ljubavna priča o mržnji" osvojila je pedesetak nagrada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading