Kreće lov na Zlatnog lava, a u Veneciju se vraća i Kusta

Autor:

Zabava

29.08.2018

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekcijom filma "Prvi čovek" oskarovca Damijena Čazela večeras će početi 75. međunarodni filmski festival u Veneciji, a van konkurecije će 2. septembra premijerno biti prikazan Kustin dokumentarac o najsiromašnijem predsedniku na svetu.

RepublikaFoto: Promo
Dokumentarac "El Pepe, jedan uzvišeni život" na programu je 2. septembra u Veneciji

Čazel, koji je osvojio Oskara za režiju filma "La La Lend", ponovo je za glavnu ulogu odabrao Rajana Goslinga, a za novi film je izjavio da je o "Mesecu i kuhinji", aludirajući na to da mu je cilj bio da prikaže ličnu stranu epskog putovanja kada je Nil Armstrong, kao član misije Apolo 11, 1969. godine prvi kročio na Mesec.

"Prvi čovek" je jedan od 21 filma iz Evrope, Japana, Australije i Amerike koji će se takmičiti za glavnu nagradu Zlatni lav, a odluku će doneti žiri kojem predsedava reditelj Giljermo del Toro, prošlogodišnji venecijanski pobednik i dobitnik Oskara za ostvarenje "Oblik vode". 

Na popularnoj "Mostri" biće prikazani filmovi Alfonsa Kuarona, braće Koen, Pola Gringrasa, Jorgosa Lantimosa, Lasla Nemeša, Luke Gvadanjina i drugih, a jedina rediteljka u glavnom takmičarskom programu jeste Australijanka Dženifer Kent sa dramom "The Nightingale". 

U Veneciji će van konkurencije, 2. septembra, biti prikazan i dokumentarni film Emira Kusturice "El Pepe, jedan uzvišeni život" o bivšem urugvajskom predsedniku Hoseu Muhiki.
 

Nagrade za životno delo na 75. Mostri biće uručene britanskoj glumici Vanesi Redgrejv i kanadskom reditelju Dejvidu Kronenbergu.

Kratki igrani film "Strano telo" mladog reditelja Dušana Zorića premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu "Horizonti", a u program "Nedelja kritike" uvrštena je crnogorsko-srpsko-katarska koprodukcija "Ti imaš noć" crnogorskog reditelja Ivana Salatića. Venecijanski festival traje do 8. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading