ARETA FRENKLIN U ZLATNOM KOVČEGU, CRVENOJ HALJINI I CIPELICAMA!

Autor: Daily Mail

Zabava

28.08.2018

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštovaoci Arete Frenklin okupili su se tokom noći da budu među prvima koji će se oprostiti od kraljice soula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fanovi odali počast Areti Frenklin

Njeno telo dopremljeno je u Muzej afričko-američke istorije "Čarls H. Rajt" u Detroitu u utorak ujutro po lokalnom vremenu, u zlatnom kovčegu, crvenoj haljini i crvenim štiklama.

Kovčeg će biti izložen za javnost dva dana, nakon čega će uslediti sahrana zatvorenog tipa. Oko 200 obožavaoca već je bilo na ulazu u muzej kada je stigao kovčeg sa Aretinim telom.

Oko jedan sat iza ponoći, Aretina nećaka Kristal došla je do okupljenih i podelila im flaširanu vodu i hamburgere, u znak zahvalnosti. 

Očekuje se da će tokom ova dva dana hiljade ljudi proći u povorci oko Aretinog odra. Muzej će biti otvoren od 9 do 21h. Aretino telo će potom biti odvezeno u baptističku crkvu Nju Betel, koju je osnovao njen pokojni otac Si El Frenklin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Areta Frenklin

U četvrtak uveče od 18h u amfiteatru pored reke biće organizovan koncert pod nazivom "Počast naroda kraljici", dok će u Šejn parku na besplatnom koncertu nastupati Gledis Najt, Džoni Gil, Di Di Birdžvoter, Endži Stoun Kit Vošington i mnogi drigi.

Sahrana će biti obavljena u petak u Hramu više milosti u Detroitu. Pretpostavlja se da će se porodici i prijateljima pridružiti i Stivi Vonder, Fejt Hil, Dženifer Hadson, Ron Ajli, Čaka Kan, Dženifer Holidej i Aretin sin Edvard.

Na sahrani je planirano da govore i Bil Klinton, velečasni Džesi Džekson, Al Šarpton, Erik Holder, Klajv Dejvis, Smoki Robinson i guverner Mičigena Rik Snajder. Pretpostavlja se da će služba trajati pet i više sati.

Nakon opela, Areta će biti sahranjena u porodičnoj grobnici na groblju Vudlon. 
Areta Frenklin preminula je 16. avguista oko 10 ujutru u svojoj kući nakon duge bolesti sa rakom pankreasa. Majka četvoro dece imala je poslednjih godina razne bolesti, o kojima javnost nije detaljno obaveštavana. Njen poslednji javni nastup bio je u novembru prošle godine u Njujorku na gala večeri Fondacije Eltina Džona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading