TOPOGRAFIJA RAJA Premijerno u Kraljevskom dramskom pozorištu iz Stokholma

Autor:

Zabava

27.08.2018

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstava „Topografija raja", koju je Narodno pozorište u Beogradu realizovalo u saradnji sa teatrima iz Švedske, Španije, Danske i Nemačke, premijerno je izvedena 25. avgusta na sceni Kraljevskog dramskog pozorišta "Dramaten" iz Stokholma.

RepublikaFoto: Promo foto
ODLIČNI KOMENTARI I ZADOVOLJNA EKIPA Željko Hubač, Olga Dimitrijević, Suzana Lukić i Pavle Jerinić

Komad je odigran u dva premijerna termina, popodnevnom i večernjem, a oduševljena publika na oba izvođenja dugo je aplaudirala i vraćala glumce nekoliko puta na bis.

Autorski projekat danske umetnice Madam Nilsen koji kroz temu „nacionalizma", osim Drame našeg Narodnog pozorišta i „Dramatena", povezuje i Kraljevsko pozorište iz Kopenhagena, Danska, Teatar Liure iz Barselone, Španija, i Akademiju scenskih umetnosti Ludvigsburg iz Baden Virtemberga, Nemačka, izveden je u okviru „Bergman festivala", prestižne internacionalne teatarske manifestacije.

 
Prenoseći utiske nakon premijere, v.d. direktora Drame Željko Hubač, istakao je da su predstavu, između ostalih, gledali i mnogi predstavnici brojnih evropskih teatara, kao i gosti iz Pekinga.

- Komentari su odlični, a kontakti koje smo ostvarili biće veoma značajni za eventualni iskorak naše Drame u Zapadnu Evropu. Direktor Nacionalnog teatra iz Kopenhagena, koji je i naš koproducent na ovom projektu, izrazio je želju za nastavkom saradnje. Veoma je značajno što smo se predstavili na Bergman festivalu, jer je to jedna od najcenjenijih pozorišnih manifestacija u Evropi. Osim „Topografije raja", festival je ove godine imao još jednu produkciju, a reč je o predstavi „Safe", čiji je autor poznati evropski teatarski umetnik Falk Rihter, koji se ovoga puta oprobao i kao koreograf - kaže Hubač.

RepublikaFoto: Promo foto
Aplauzi na premijeri u Stokholmu

Nilsen, međunarodno priznata autorka raznovrsnog žanrovskog stvaralaštva, kroz pet segmenata spojenih u zajedničku celinu bavi se preispitivanjem očuvanja sopstvenog jezika i nacionalnog bića u današnjoj Evropi.

U jednom od delova predstave, koji rediteljski potpisuje Olga Dimitrijević, uloge tumače glumci Narodnog pozorišta Pavle Jerinić i Suzana Lukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading