Ovacije za "Južni vetar" GLOGOVAC POSLEDNJU SCENU snimio s Bjelom

Autor:

Zabava

27.08.2018

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film Miloša Avramovića "Južni vetar", koji je pretpremijerno prikazan na otvaranju 53. Filmskih susreta u Nišu, ispraćen je višeminutnim aplauzom više od 4.000 ljudi, koliko je bilo u publici Letnje pozornice u niškoj Tvrđavi. Na kraju filma, kada smo nas dvojica u kafani, to je zapravo poslednji kadar koji je snimio Nebojša Glogovac, otkrio Dragan Bjelogrlić.

RepublikaFoto: Promo
POSLEDNJI FILM NEBOJŠE GLOGOVCA Publika ovacijama nagradila film i glumce u Nišu 

Pored glavnih glumaca Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i Miloša Timotijevića, u subotu su se u Nišu publici poklonili i Dragan Bjelogrlić, Jovana Stojiljković, Srđan Žika Todorović, Miloš Petrović, gost iz Bugarske Ivajlo Zaharijev, kao i režiser Miloš Avramović.

NAJJAČI ADUTI

Posebno emotivno bilo je na velikom ekranu videti Nebojšu Glogovca (1969-2018), koji je za ulogu u ovom ostvarenju rekao da je to "jedan veliki scenario na temu uličnog života, kriminala koji u sebi ima nešto prave priče i puno dobrog dijaloga, situacija koje su zaista uverljive".

RepublikaFoto: Promo foto
Ekipa filma "Južni vetar" u susretu s novinarima u Nišu

- Posle mnogo godina suše, konačno imamo nešto što će malo protresti stvari i konačno imamo film za koji sam siguran da će napraviti veliki uspeh u bioskopima, a da je u pitanju film sa velikim autorskim pečatom. Jedan od najjačih aduta ovog filma je svakako i njegov glumački ansambl - istakao je Dragan Bjelogrlić, koji se prilikom jučerašnjeg susreta s novinarima podsetio i scene koju je igrao sa pokojnim kolegom i ispričao da je scena koja se nalazi na kraju filma, kad njih dvojica sede u kafani, zapravo poslednja koju je Glogovac snimio.

Scenario nastao iz pera Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje. Na pitanje kako je nastao film, Avramović kaže da je bio inspirisan devedesetim godinama, ali da je film nastao kao želja da se spoji iskustvo i ovakav žanr koji svi volimo da gledamo.

- Ovakav žanr je vrlo teško snimati jer nemamo baš veliku tradiciju. Film obiluje scenama koje su karakteristične za ovakav tip filma, za priču koja govori o lošim odlukama, ali i dobrim namerama - naveo je Avramović i potom najavio da će uskoro početi da se snima i serija, koja će biti nastavak filma, a koja će biti emitovana krajem iduće godine na RTS.


MALO SE RIZIKUJE

Tumačeći junaka sa perspektivom koji se igrom slučaja našao u okrutnom svetu podzemlja, Miloš Biković se prvi put našao u ulozi negativca.

RepublikaFoto: Promo foto
Biković GLUMAC PRVE VEČERI Filmskih susreta

- Za svakog glumca je san da ima raznovrsne uloge. Kod nas se malo snima i malo rizikuje. Ulogu sam prihvatio sa zadovoljstvom. Bila mi je velika čast kad sam prošao na kastingu. Takođe, posle ovoliko godina poznavanja, bilo mi je posebno zadovoljstvo da delim kadar sa Draganom Bjelogrlićem - dodaje Biković, koji je ostavio najjači utisak na prvoj večeri Filmskih susreta prema oceni publike.

Bikoviću ovo nije prva nagrada u Nišu pošto je pre četiri godine nagradu za glumca večeri osvojio za ulogu Tirketa u filmu "Montevideo, vidimo se", dok je za isti lik, samo u prvom delu filma, 2011. godine odneo nagradu "Car Konstantin".

Scene iz filma i fotografije sa snimanja možete pogledati u galeriji:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading