Sloba Mićalović: "NEMANJIĆE" SMO SNIMILI BRZINOM SVETLOSTI

Autor:

Zabava

14.08.2018

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Asocijacija srpskih festivala u inostranstvu dodelila je juče u Filmskom centru Srbije priznanje za najbolji film i nagradu publike na manifestaciji u Čikagu filmu "Na mlečnom putu". Povelju i plaketu primila je zvezda filma Emira Kusturice Sloboda Mićalović, koja je u razgovoru s novinarima govorila i o uslovima rada u Srbiji i kritikama na račun serije "Nemanjići - rađanje kraljevine".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Sloba primila nagradu u ime ekipe filma "Na mlečnom putu"

- Profesor je imao veliki zadatak da se istovremeno dokaže kao sjajan glumac, producent, reditelj, muzički urednik. Monika Beluči i ja smo bile u prelepim, ali surovim predelima čitave tri i po godine. Zbrinut je svaki detalj, što je rezultiralo odličnom gledanošću. Znam da je film među najgledanijim u Francuskoj, a stižu mi poruke iz Kine, Kazahstana... - navodi popularna glumica, koja će na Festivalu filmskih scenarija u Vrnjačkoj Banji promovisati i prve dve epizode serije "Koreni".


Za ulogu u Kustinom filmu, Sloboda ističe da je promenila tako što je podigla kriterijume.


- Ujedno sam postala svesna rupa naše kinematografije. Ne govorim o autorima, isključivo govorim o finansijskom momentu, zbog kojeg morate da snimite film za mesec i po ili seriju za dva meseca. Toliko se pričalo o "Nemanjićima", a ljudi nemaju pojma da smo mi to morali da snimamo brzinom svetlosti. To je nemoguće! - zaključuje Sloboda.


Iako je u karijeri igrala i savremene, urbane žene, Mićalovićka može da se podiči i oživljavanju prave, tradicionalne srpske žene.

RepublikaFoto: Promo/RTS
Kao Ana Dandalo u "Nemanjićima"

- Volim da igram epohu, ali sam se malo zasitila. "Koreni" su odlično ispali. Želim sada da radim nešto drugačije, mislim da sam pokazala neku novu zrelost - kaže Sloba.

Ta prilika možda će joj se ostvariti sa kazahstanskom produkcijom, gde je već počela da snima sa tamošnjom zvezdom Kirilom Karom, zvezdom ukrajinske serije "Njuškalo". Ipak, Sloba smatra da je previše rano da se o tome priča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading