NA FESTIVALU U VRNJAČKOJ BANJI: Prve epizode Korena i Senki nad Balkanom

Autor:

Zabava

06.08.2018

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, koji se održava od 13. do 17. avgusta biće prikazane projekcije filmova, kao i nove epizode televizijskiih serija, a biće organizovana škola dramaturgije i stručni simpozijumi.

RepublikaFoto: Promo foto
Festival koji će se održati od 13. do 17. avgusta nudi bogat program publiciU konkurenciji za festivalske nagrade našli su se filmovi "Ederlezi Rising" scenariste Dimitrija Vojnova i reditelja Lazara Bodrože, "Grande Punto" scenariste i reditelja Vanje Hovana, "O bubicama i herojima" scenarista Nikole Pejakovića, Dimitrija Vojnova i Petra Pašića, "Horizonti" scenariste i reditelja Svetislava Dragomirovića, "Meso" scenariste Nikole Pejakovića i reditelja Saše Hajdukovića, "Nigde" scenariste i reditelja Predraga Velinovića, "Izgrednici" scenarista Ðorđa Milosavljevića i Milana Konjevića i reditelja Dejana Zečevića, "Prokleti pas" scenariste i reditelja Dragana Pešikana, "Banditi" u potrazi za mamom Koste Ristića, i "Patuljci sa naslovnih strana", scenariste i reditelja Milorada Milinkovića.
Foto: youtube.com/printscreen
Scena iz filma "Patuljci sa naslovnih strana"

Van konkurencije za nagrade biće prikazane po dve prve epizode serija "Koreni" i "Senke nad Balkanom" 18. avgusta, u oviru postfestivalskog programa i celine Program preko plota, festivalska publika će moći da pogleda i dve srpske manjinske koprodukcije, filmove "Žaba" scnariste Pjera Žalice i reditelja Elmira Jukića i "Godina majmuna" scenariste i reditelja Vladimira Blaževskog.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
U kategoriji filmova "Van konkurencije" biće prikazan film "Žaba" Elmira Jukića

Osim toga, biće priređena i projekcija dokumentarnog filma "Zarobljeno vreme" autora Milana Nikodijevića.

Tokom festivala u konfrencijskoj sali hotela "Fontana" biće održan stručan simpozujum na temu "TV film na filmskim festivalama", dok će u biblioteci Vrnjačke Banje biti prirđene promocije dve knjige: "Kritičkog vodiča kroz srpski film 2000-2017" Ðorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana Velisavljevića, u izdanju Filmskog centra Srbije i "Više od istine Kadijević o Kadijeviću" Dejana Ognjanovića, u izdanju kuće Orfelin.

Nakon pomenutog simpozijuma, 16. avgusta od 15 časova u sali bioskopa krenuće prikazivanje tri televizijske drame, nastale u koprodukciji Radio televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Reč je televizijskim adaptacijama poznatih pozorišnih komada "Beogradska trilogija" Biljane Srbljanović, "Paviljoni" Milene Marković i "Ne igraj na Engleze" Vladimira Ðurđevića.

Po tradiciji, tokom trajanja festivala održavaće se i škola dramaturgije "Slobodan Stojanović", a prvog dana festivala nakon ceremonije otvaranja uslediće koncert grupe "Kolja i Grobovlasnici", dok će u sredu, 15. avgusta, za goste festivala biti organizanovan izlet do rodne kuće glumice Sonje Savić u Donjoj Gorevnici i Umetnièke galerijie "Nadežda Petrović" u Čačku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading