KAKO JE STVARNO UMRO LEGENDARNI ROJ ORBISON

Autor:

Zabava

31.07.2018

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od pionira američkog rokenrola, Roj Orbison vodio je život pun uzbuđenja. Osim toga, njegov život obeležile su tragedije, a kao avet ka je pratio poremećaj ishrane i srčani problemi.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Poremećaji u ishrani koštali ga života: Roj Orbison

Televizijski dokumentarac "Autopsija: Poslednji sati..." u devetoj sezoni otkriva manje-više nepoznate detalje o životu rokenrol legende Roja Orbisona (1936-1988). Naime, Roj se prejedao pa držao drastične dijete, a zavisnost koju je ovako stekao odvela ga je u smrt već u 52. godini.


PREJEDANJE PA IZGLADNJIVANJE


U novoj sezoni TV dokumentarca otkriveno je da se Roj prejedao i držao drastične dijete, te da je ova vrsta zavisnosti dovela do prerane smrti u 52. godini. Prema rečima patologa Majkla Hantera, pevač je bio opsednut težinom, a kompletnom nezadovoljstvu sobom doprineo je gubitak supruge i dvoje dece. Zbog toga se posvetio poslu svakim atomom energije. 


Ipak, opsesija kilogramima i želja da na sceni izgleda dobro kod njega je dovodila do krajnosti: jeo je isključivo brzu hranu, da bi se do iznemoglosti izgladnjivao danima pre koncerta. 


Patolog ističe da je to izmorilo njegovo srce, a trostruki srčani bajpas mu je ugrađen deset godina pre smrti. Opštem lošem zdravstvenom stanju doprineli su i emotivni krahovi prouzrokovani porodičnim tragedijama.


TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM


Prvu suprugu Klodet Frejdi, Orbison je izgubio 1966. i to u saobraćanoj nesreći, a njihovo dvoje dece nastradalo je u požaru koji je izbio u porodičnoj kući u Tenesiju dve godine kasnije
Muzičar će trajno ostati upamćen po svojim velikim hitovima: "Only the Lonely", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", "Crying", "Running Scared" i "You Got It".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading