VAN SRPSKIH GRANICA: Film "Ko to tamo peva" u Sloveniji

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Restaurirana verzija kultnog ostvarenja Slobodana Šijana "Ko to tamo peva" biće premijerno prikazano van granica Srbije u ponedeljak, 30. jula, na međunarodnom festivalu "Filmfest-Kranjska gora" u Sloveniji.

RepublikaFoto: Promo foto
AKTUELAN I POSLE TRI DECENIJE Jedna od scena iz filma "Ko to tamo peva"

Čuveni film "Ko to tamo peva" prvi put je prikazan 1980. godine, ali i nakon tri decenije njegova popularnost ne prolazi.

Izuzetna glumačka postavka, originalan i duhovit scenario Duška Kovačevića, rediteljski pristup Šijana kao i nezaboravna muzika iz filma koju je komponova Vojislav Voki Kostić čine ovaj film i danas aktuelnim, a ujedno i omiljenim među ljubiteljima sedme umetnosti u celom regionu.

Replike iz klasika domaće kinematografije citiraju se i danas, a na različitim mestima zapeva se i pesma koju je u filmu izveo na harmonici Lepi Mića sa sestrićem.

RepublikaFoto: youtube.com/brkicObrez

OD FILMA DO KAFANE Lepi Mića i njegov sestrić Nenad u filmu "Ko to tamo peva"

Međunarodni filmski festival "Filmfest - Kranjska gora" održava se treću godinu za redom. Tokom deset dana trajanja festivala biće prikazano 50 filmova iz 20 država.

RepublikaFoto: Promo foto
VELIKI GLUMCI Pavle Vujisić, Boro Stjepanović i Bata Stojković

Savet ovogodišnjeg žirija čine istaknuti umetnici, kritičari i stručnjaci iz celog sveta, a među njima je i Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke i umetnički direktor Festa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading