PROGRAM VENECIJANSKOG FESTIVALA: NA MOSTRI I KUSTA

Autor:

Zabava

27.07.2018

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na repertoaru ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala naći će se dugo najavljivani film Demijana Šazela „Prvi čovek" o Nilu Armstrongu, ali i dokumentarac Emira Kusturice „Poslednji heroj".

RepublikaFoto: Tanjug
Novi Kustin film o predsedniku Urugvaja Hose Muhiki biće prikazan van konkurencije

Novi Kustin film o bivšem predsedniku Urugvaja Hose Muhiki biće prikazan van konkurencije. Poznato je da je i reditelj najavio da više neće učestvovati u trci za nagrade, ali da će nastojati da njegovi filmovi budu premijerno prikazivani na velikim festivalima.

U Veneciji je Kusturica dobio Zlatnog lava za film „Sjećaš li se Doli Bel", nagradu za režiju za ostvarenje „Crna mačka, beli mačor", dok je „Na mlečnom putu" nagrađen Mladim zlatnim lavom.

Osim Šazela, u trci za ovogodišnju Zlatnu palmu su i nova ostvarenja Olivera Asaja, Žaka Odijara i braće Koen. Posebnu pažnju izazivaju ostvarenje Alfonsa Kvarona „Rim", te film grčkog sineaste Jorgosa Latimosa „Favorit", ali i film „Sanset" Lasla Nemeša.

Van konkurencije biće prikazani i novi filmovi Segreja Lozniše „Proces", Amosa Gitaja „Pismo prijatelju u Gazi", Viktora Kosakovskog „Akvarel", kao i Bredlija Kupera „Zvezda je rođena".

Venecijanski festival biće održan od 29. avgusta do 8. septembra, a žirijem će predsedavati Giljermo del Toro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading