PALIĆ SLAVI 25 GODINA POSTOJANJA Jubilej uz Šerbedžiju, Koksa, Dravićevu...

Autor:

Zabava

10.07.2018

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na glavnom programu 25. Festivala evropskog filma Palić, koji će biti održan od 14. do 20. jula, biće prikazano 12 ostvarenja, a prema rečima selektora Nenada Dukića, reč je raznovrsnoj i angažovanoj selekciji.

RepublikaFoto: Promo foto
ODBROJAVANJE Svečano otvaranje 14. jula na letnjoj pozornici

- Glavni program je raznovrstan u pogledu tema i kinematografija koje se predstavljaju, među kojima su i one koje su manje poznate srpskoj publici, a ostvarenja koja će biti prikazana pokazuju da evropski reditelji osećaju odgovornost da govore o važnim temama s kojima se danas suočavaju društva - od migrantske preko socijalne do krize vrednosti u liberalnom kapitalizmu - ističe Dukić.

RepublikaFoto: Promo foto
Plakat za film "Srećan kao Lazaro"

Nagrade će ove godine dodeljivati žiri u sastavu mađarska rediteljka Ildiko Enjedi, francuski glumac Ibrahim Koma, Ieva Norvilijene (Udruženje producenata Litvanije), reditelj Marinus Grothof (Holandija) i srpska glumica Nataša Ninković, ali i FIPRESCI žiri.

Publika će na otvaranju gledati film van konkurencije - "Srećan kao Lazaro", koji je nagrađen za najbolji scenario u Kanu, dok će na zatvaranju biti prikazan dobitnik Zlatnog medveda ovogodišnjeg Berlinala "Ne dodiruj me".

Dobitnici nagrade "Aleksandar Lifka" glumci Rade Šerbedžija i Brajan Koks dolaze na Palić 15. jula, kada će Šerbedžija održati i koncert u Subotici. U okviru takmičarskog programa "Paralele i sudari" biće prikazano 14 ostvarenja, a u okviru pratećeg programa su predstava "Kad bi Sombor bio Holivud", izložba posvećena Mileni Dravić, promocije knjiga, radionica filmske kritike...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading