KRAJ SOFESTA Raši nagrada "Bata Živojinović"

Autor:

Zabava

08.07.2018

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovanu Vujoviću pripala je nagrada "Bata Živojinović" za najbolju mušku ulogu u "Izgrednicima", filmu koji je osvojio i Gran-pri 47. Sofesta.

RepublikaFoto: Promo
Najbolji 47. Sofesta

Na festivalu u Sopotu najboljim režiserom proglašen je Lazar Bodroža za film "Ederlezi Rajzing", dok je nagrada "Mira Stupica" za najbolju žensku ulogu dodeljena Jovani Gavrilović i to za "Horizonte".

Nagrada publike otišla je ostvarenju "Nigde".

Četiri nagrađena filma danas će biti prikazana u Domu omladine Beograda, a ulaz je slobodan.


Ovogodišnji festival trajao je od 4. do 6. jula, a filmska smotra u Sopotu tradicionalno je počela defileom glumaca u fijakerima i vatrometom. Festival je svečano otvorio kompozitor Vojkan Borisavljević, dobitnik nagrade za životno delo.

Od 23 ostvarenja, 15 je prikazano u takmičarskoj selekciji, a u žiriju su bili glumci Hristina Popović i Igor Đorđević i reditelj Bojan Vuletić. 

Ovogodišnji program bio je proširen i filmovima za koje je Srbija bila manjinski koproducent, a fokus festivala bio je na obeležavanju pet decenija od velikih studentskih demonstracija 1968. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading