ANA POPOVIĆ: Vraćam se korenima

Autor:

Zabava

06.07.2018

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljena gitaristkinja i pevačica, Ana Popović, održaće 6. jula koncert u bašti Studentskog kulturnog centra.

Foto: Tanjug/AP
Koncert za beogradsku publiku...popularna Ana Popović

Ana Popović će predstaviti beogradskoj publici svoj trostruki album "Trilogy", najavio je Dom omladine, koji nastup organizuje u saradnji s Belefom.

Tri albuma sa džez, rok i fank kompozicijama oduhvata album "Trilogy", koje je Popovićeva odsvirala čuvenim Vorker Rikerom i Tom Hambridžom, dobitnicima prestižne nagrade "Gremi".

U pojedinim pesmama se kao gosti pojavljuju i savremene zvezde bluz muzike Džo Bonamasa i Robert Randolf.

-U doba kada je većina skeptična o trenutnom stanju i budućnosti muzičke industrije, želela sam da kroz "Trilogy" ispričam jednu drugačiju priču. Muzički biznis se možda drastično menja pod pritiskom Interneta, ali to ne može da zaustavi pravog umetnika. Kreativnost na sceni je i danas veoma živa, a muzika uvek slavi život- rekla je Popovićeva.  

Popularna gitaristkinja i njen bend nastupili su na najuičljivijim rok, džez i bluz festivalima, a tokom karijere je delila muzičku scenu sa legendarnim zvezdama poput B.B. Kinga, Badi Gaja, Džoa Bonamase, Garija Klarka i mnogim drugima.

Bila je šest puta nominovana za "Blues Music Awards", a  pojavila se i na naslovnoj strani prestižnih magazina "Vintage Guitar" i "Guitar Player", a njeni albumi "Heat" i "Unconditional" lansirali su je na američkom tržištu toliko uspešno da su skoro svi njeni albumi od 2013. bili plasirani u Top 5 "Billboard Blues Ćarts" i redovno puštani na američkim radio stanicama.

Ipak, povratak pred publiku u rodnom gradu za nju je uvek posebno iskustvo.

- Koncert u Beogradu je za mene poseban, jer to je prvenstveno vraćanje mojim korenima. Ljudi koji me znaju od kako sam počela, znaju koliko vremena, truda i energije je uloženo u moj zvuk i nastup, koji se toliko puta menjao i usavršavao tokom godina. Verujem da, takođe, prepoznaju onaj moj prvobitni pokretač da sviram dobru muziku sa sjajnim muzičarima - istakla popularna gitariskinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading