Skarlet Johanson igra transseksualca

Autor:

Zabava

04.07.2018

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna glumica ponovo se suočila sa optužbama zbog izbora uloge! Nakon kontroverznog filma "Ghost In The Shell", Skarlet Johanson je prihvatila ulogu tranvestita, što je ponovo naišlo na osudu mnogih koji glumicu doživljavaju kao jednu od najlepših žena Holivuda.

RepublikaFoto: Wikipedia/Dick Thomas Johnson
Rođena-kao-žena igraće transrodnu osobu

Popularna glumica Skarlet Džohanson ponovo će udružiti snage sa Rupertom Sandersom, rediteljem rimejka "Ghost in the Shell" koji je već dovoljno kontroverzi izazvao upravo zbog bledolike lepotice u glavnoj ulozi.

U novom filmu ona igra muškarca transvestita, dobropoznatog tipa koji je u Pitsburgu tokom sedamdesetih i osamdesetih otvorio lanac salona za masažu. Vlast je ipak sumnjala da je tu i nešto više od bordela...


Najava da je Džohansonovoj pripala ova uloga naišla je na oštre kritike jer rođena-kao-žena treba da igra transeksualca.


Glumica je bez dlake na jeziku poručila da kome nije jasno, slobodno može da se obrati Džefriju Tamboru, Džaredu Letu i Felisiti Hafman za komentar. Podsećanja radi, troje glumaca potrpelo je brutalne komentare jer su igrali trans likove.

- Potpuno mi je jasna emocija po kojoj trans-glumcu treba poveriti ovakvu ulogu i ja to podržavam - rekla je Hafmanova 2014. Leto je priznao da bi iz današnje perspektive pomenutu ulogu odbio iako je za nju dobio nagradu Akademije. 

RepublikaFoto: YoutTube/Printscreen

Ovo je drugi put da se Džohansonova suočava sa optužbama za "izbeljivanje sveta" (prikazivanje stvarnosti iz ugla belaca i u kojem su belci u centru zbivanja) nakon prošlogodišnjeg "Ghost In The Shell".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading