GLUMAC I ROBOT SU OPOZICIJA!

Autor:

Zabava

02.07.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pre no što roboti preuzmu svet" slogan je ovogodišnjeg, petog po redu festivala u Čortanovcima, koji počinje sutra!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vida Ognjenović

U vili Stanković , do osmog jula biće izvedeno šest predstava: "Baruffe" Vite Taufera, "Šuplji kamen" Tatjane Mandić Rigonot, "Prostor za revoluciju" Isidore Staničić.

Na programu se našao i "Evgenije Onjegin" pozorište mladih Novi Sad u režiji Borisa Liješevića, ako i "Parada" Tudora teatra iz Rumunije, u režiji Kozmina Kretua. Takođe, našao se i "Kralj Lir" Narodnog pozorišta u Sarajevu, u režiji Dijega de Bre.

Vida Ognjenović, umetnička direktorka festivala apropo slogana izjavila je da su robot i glumac binarna opozicija, jer je pozorište sigurna kuća za humano doživljavanje i shvatanje sveta.

- Zato i kad roboti pobede i veštačka inteligencija preuzme na sebe osmišljavanje svega, i tada će, uz poeziju i neke druge umetnosti, pozorište ostati izvan njenih moći, kao nepokoreni vrt nekodiranih čuda. Evo i ovaj naš, peti po redu, festival "Nova tvrđava teatar" nastoji da za to bude dobar primer - rekla je Ognjenovićeva Tanjugu.

RepublikaFoto: pixabay.com
"Pre no što roboti preuzmu svet" slogan je ovogodišnjeg festivala u Čortanovcima.

 U režiji ovogodišnjeg festivala su reditelj Filip Marković, direktor Novosadskog pozorišta i glumica Gordana Đorđević Dimić.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 700 dinara, dok komplet za svih šest predstava iznosi 3.500 dinara.

U cenu karte uračunat je prevoz od Novog Sada do  Čortanovaca.

 

 

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading