Vukosavljević: Građani zaslužuju izvinjenje zbog 15 godina duge obnove muzeja

Autor:

Zabava

28.06.2018

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije zaslužuju izvinjenje zbog toga što je rekonstrukcija Narodnog muzeja trajala 15 godina, jer je to nedopustivo, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

RepublikaFoto: Promo foto
Ministar kulture u društvu direktorke Narodnog muzeja

- Ne postoji opravdanje, mi sada možemo da se dovijamo i da kažemo da su postojale objektivne teškoće i subjetivne slabosti, ali to je nedopustivo, mi dugujemo izvinjenje građanima i čitavoj jednoj mladoj gerenraciji - rekao je Vukosavljević gostujući na televiziji Prva.

ČUVANE SU ZBIRKE

Ministar je izjavio da je rekonstrukcija koštala 1.619.118.000 dinara, odnosno između 12 i 13 miliona evra, kao i da nema informacija da je ijedan eksponat oštećen, te naglasio da su kustosi vrlo pažljivo čuvali svoje zbirke.

- Večerašnje otvaranje Narodnog muzeja je ključni kulturni događaj poslednjih decenija - naglasio je on.

Priznavši da u galerijama nema mesta za sve reprezentativne komade iz zbirke Narodnog muzeja, on je otkrio da je u planu da se u prizemlju buduće zgrade baleta i opere Narodnog pozorišta, koja će nići na mestu današnjeg tržnog centra (Staklenca), bude velika galerija Narodnog muzeja gde će se menjati izložbe.

NISU ME SKRAJNULI

Vukosavljević je rekao i da je ceo projekat rekonstrukcije vodilo Ministarstvo kulture, a da je kabinet premijerke preuzeo organizaciju čina otvaranja i da u tome ne vidi nikakav problem.

Na konstataciju voditeljke da se po kuloarima priča kako mu je premijerka "uzela" projekat otvaranja muzeja jer se sprema rekonstrukcija vlade, Vukosavljević je odgovorio: "Čuo sam te priče, ali sama ceremonija otvaranja je tehnički događaj. Tu postoje zvanice, pozivnice, ketering, kokteli, sendviči... Ne, niko me nije skrajnuo. Ministarstvo kulture se bavilo građevinskim radovima i opremanjem muzeja a ne eventima. Svako učestvuje koliko može i koliko zna i videćemo kako će to da izgleda, ali verujem da će to biti dobro."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading