JEREMIĆEV POTPREDSEDNIK PLJUJE PO KOLEGAMA: Siniši kriva politika zato što mu odbijaju drame!

Autor:

Zabava

07.06.2018

19:32 >> 09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramski pisac Siniša Kovačević, poznat po tome da nema dlake na jeziku, ovog puta je stvarno preterao nazivajući istaknute srpske glumce i upravnike uglednih beogradskih pozorišta potkupljenim intelektualcima zbog toga što nisu dali zeleno svetlo njegovim tekstovima. Aludirajući na izjavu svog prezimenjaka po pitanju odnosa Srbije i Kosova da "Srbija nema decu za bacanje", Kovačević kaže da se svi oni koji tako pričaju ponižavaju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Siniša Kovačević i Vuk Jeremić

- Napisao sam jednu dramu, poslao je Dušanu Kovačeviću, a on je ne pročita, pošaljem mu drugu dramu, on je opet ne pročita. Pošaljem treću Brstini, on mi odgovori "puni smo". Četvrtu pošaljem Ćustiću, on odbije, pošaljem u Narodno pozorište, odbiju me. Pa, ispraznite se, rođaci. I vreme je, biće vam lakše - ispričao je Kovačević za NIN.

KOLJE GOVEDA

Reditelj sam za svoje drame kaže da su fantastične i da mu nije jasno kako ih beogradska pozorišta nisu prihvatila.

Siniša Kovačević: Ja koljem goveda, a ovi kuvaju supicu. Moje su drame trenutno najbolje u ovoj zemlji, ne postoji niko ko može da im se primakne

- Ja koljem goveda, a ovi kuvaju supicu. Moje su drame trenutno najbolje u ovoj zemlji, ne postoji niko ko može da im se primakne. Bukvalno, ali bukvalno niko - priča Kovačević.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Njegove optužbe na račun aktuelne vlasti od ranije su poznate, a u vezi sa tim i njegov bojkot prema Narodnom pozorištu, bez obzira na to što se u toj prestižnoj instituciji kulture njegova "Velika drama" igra već više od 15 godina.

- U Narodno pozorište ne ulazim otkako su naprednjaci na vlasti. Mogao bih reći da sam bio prva žrtva novog načina mišljenja, ponašanja i komesarskog delovanja i u državi i u kulturi, u kome je sve trebalo preokrenuti kao kurva čarapu - izjavio je Kovačević pre nešto manje od godinu dana za Blic.

Slobodan Ćustić: Tekst mu je odličan, ali je došlo do razmirica koje nisu političke. Još čekam da se dogovorimo

Od svih kolega koje je ovog puta napao, odgovor smo dobili samo od Slobodana Ćustića, direktora BDP, koji ističe da ta ustanova nema nikakve veze sa politikom, kao ni odluka o Kovačevićevoj drami.

- Pročitao sam njegov tekst, u pitanju je "Učiteljica", to je odličan tekst i želeo sam da pozorište to uzme, ali smo došli do razmirica koje nemaju nikakve veze sa kvalitetom teksta, ali ni sa politikom. Beogradsko dramsko pozorište se ne bavi politikom. Ja i dalje želim da se oko toga dogovorimo jer ga poštujem kao jednog od najboljih dramskih pisaca - rekao je Ćustić za Srpski telegraf.

Dejan Savić: Nemam komentar, mi smo na sudu sa njim

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Branimir Brstina

BEZ KOMENTARA

Branimir Brstina, direktor Ateljea 212, nije želeo ništa da komentariše, dok je Dejan Savić rekao da ne može da odgovori s obzirom na to da je Narodno pozorište, na čijem je čelu, u sudskom sporu sa Kovačevićem.

- Mi smo na sudu i ne možemo da dajemo nikakve izjave na tu temu - kratko je odgovorio Savić.

Dušan Kovačević, koji je najdirektnije napadnut, takođe nije odgovorio do zaključenja ovog broja naših novina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
dunja

07.06.2018 20:02

Bože ne mogu da verujem da se Kovačević ovako ponaša

Marija

07.06.2018 20:02

Jeremicevi ljudi da kazu odakle im bogatstvo....

sasa

08.06.2018 05:19

@Marija - Sigurno ga nisu stekli postenim putem

Maja

07.06.2018 20:02

I takoo, Vi valjate niko drugi ne valja, Vi ste najbolji, najpametniji. Gospodine Kovačeviću, sujeta je ozbiljan greh.