OSKAROVAC U JULU STIŽE U BEOGRAD: Majkl Daglas otkriva spomenik slavnom Srbinu

Autor:

Zabava

25.05.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudski šmeker veteranske generacije Majkl Daglas stiže u Beograd 13. jula! Kako je Srpskom telegrafu potvrđeno, sin Kirka Daglasa izrazio je veliku želju da baš on otkrije spomenik Karlu Maldenu (1912-2009) koji će biti postavljen u Jugoslovenskoj kinoteci, gde se i nalazi legat poznatog glumca.

RepublikaFoto: instagram.com/peopletalkru
Uvek isticao da je Mladen imao presudan uticaj na njegovu karijeru: Majk Daglas

Malden, to jest Mladen Sekulović, čiji je otac Petar stigao u Ameriku iz bilećkog sela Podosoje, od malih nogu govorio je srpski i uvek sa ponosom isticao svoje korene, a mlađi Daglas ne krije da mu je baš naš Mladen bio uzor.

Ponosni Srbin

- Majkl Daglas je uvek isticao da je presudan uticaj na njegovu karijeru imao Karl Malden i izrazio je veliku želju da dođe u Beograd i otkrije spomenik. U Beograd će stići i ćerke Karla Maldena sa svojim porodicama. Sa Mladenom sam drugovao 50 godina i do poslednjeg dana živeo je kao ponosni Srbin - otkrio je veliki Maldenov prijatelj, legendarni producent i bivši fudbaler Dobrivoje Tanasijević, u Holivudu poznatiji kao Dan Tana, tokom proslave slave u Zavičajnom klubu Bilećana u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Glavni krivci: Dan Tana sa Karlovom unukom u Kinoteci

Upravo Dan Tani pripadaju posebne zasluge što će se konačno i ostvariti ideja da najveći holivudski glumac srpskog porekla dobije spomen-obeležje u prestonici Srbije.

Prevod autobiografije

- Na spomeniku sam radio od decembra i on danas ide u livnicu "Stanišić", tako da je moj deo posla završen. Spomenik će biti na zgradi Kinoteke. Znam da je ideja postojala već niz godina i da se čekalo pogodno vreme da se steknu svi uslovi, a sada se to i ostvaruje - kaže profesor Zdravko Joksimović, autor spomenika.

Kako prenosi Slobodna Hercegovina, kopija beogradskog spomenika trebalo bi da bude postavljena u Bileći, a novinar Aleksandar Vlajković ovih dana završava sa prevodom autobiografske knjige Karla Maldena "Kako sam uspeo".

Maldenovi naslednici poklonili su 2016. Jugoslovenskoj kinoteci lične predmete i deo filmske kolekcije slavnog glumca. Tom prilikom Beograd je prvi put posetila unuka dobitnika Oskara za sporednu ulogu u filmu "Tramvaj zvani želja" Emili Dorner.

RepublikaFoto: Promo foto
Partneri: Malden i Daglas u "Ulicama San Franciska"

- Nama je uvek bilo interesantno da vidimo dedu na ekranu. On je bio veoma prisutan u našim životima, dolazio je na moje školske utakmice, na porodične večere. Svake godine u avgustu imali smo srpski piknik. Na tim okupljanjima pevao nam je "Tamo daleko". Rasli smo uz njega, ali i uz njegove slike iz filmova. Deda je bio jako ponosan, a istovremeno jako skroman čovek - izjavila je pre dve godine Karlova naslednica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading