Beograd je dobio Muzej iluzija!

Autor: Tanjug

Zabava

22.05.2018

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Beča, Ljubljanje i Zagreba, atraktivna franšiza Muzej iluzija otvoren je danas i u Beogradu. Na više od 400 kvadrata posetioce očekuje preko 70 eksponata koji će im zavarati čula i pomutiti um, ali i dati priliku da kroz zabavne varke nauče više o vidu, percepciji i ljudskom mozgu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Muzej iluzija

Na ovom mestu možete posmatrati ljude kako se smanjuju i rastu, možete servirati glavu u tanjiru, odupirati se gravitaciji, ali se i izgubiti u beskonačkoj sobi, u vorteks tunelu svojski boriti da napravite sledeći korak...

- Interaktivan koncept ima za cilj da posetioci sami istražuju neobične prostorije i u svakoj od njih se nalaze još neobičnije iluzije. Posetilac prestaje tu da bude samo posmatrač i postaje učesnik i kreator tih uluzija - naglašava Dejana Dimov.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Muzej iluzija

Deci je, prema njenim rečima, najzanimljviji Vorteks tunel sa rotirajućim cilindrom kroz koji se roditelji retko usuđuju da prođu, jer se unutra poremeti ravnoteža, a tinejdžere najviše privlači soba sa ogledalima koja je idealna za "selfije" zahvaljujući različitim oblicima i ćoškovima reflektovanja, a najstariji vole da rešavaju mozgalice.

Mnoge će u detinjstvo vratiti kaleidoskop čije zaigrane uzorke, umesto šarenih papirića i perli, čine sami posetioci.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Muzej iluzija

Tu je i kriva soba, zainteresovan posetilac može videti kako izgleda igrati karte sam sa sobom zahvaljujući iluziji koju stvaraju ogledala, deca se rado zaustavljaju kod beskonačnog ogledala, a mogu i da vide kako je to biti viši od roditelja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Muzej iluzija

Muzej se nalazi u Nušićevoj 11, cena ulaznice za odrasle je 600 dinara, za decu od 5 do 15 godina je 400, dok je porodična ulaznica 1.500 dinara. Muzej radi svakog dana od 9 do 22 sata. Nakon Beograda, u planu je otvaranje Muzeja iluzija i u Kuala Lumpuru, Njujorku, Berlinu i Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading