Nova premijera u Ateljeu 212 samo za 16+: Siluju nas ovi što iskaču iz TV kutija!

Autor:

Zabava

26.04.2018

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se dogodi kada ljubav i seks postanu valuta za potkusurivanje? Šta nam je donela seksualna revolucija? Ova pitanja i pregršt sličnih pod lažnim velom tabua u našem društvu postavlja predstava "Režim ljubavi", koja će premijerno biti odigrana u subotu u Ateljeu 212. Komediju u režiji Bojana Đorđeva moći će da pogledaju samo oni stariji od 16 godina jer komad obiluje eksplicitnim dijalozima i scenama seksa. Glavna muška uloga poverena je Milošu Timotijeviću, koji čitaocima Srpskog telegrafa otkriva šta je na stolu novog komada Tanje Šljivar.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Miloš Timotijević

- Kao što i sam naslov kaže, bavimo se režimima ljubavi u savremenom kapitalističkom društvu i posledicama, usponima i padovima, kao i propašću seksualne revolucije.

  • Šta smo sve danas spremni da nazovemo ljubavlju da bismo prikrili prazninu?

- Imam utisak da je sve što nam se dešava danas upravo posledica te gotovo opsesivne potrage za ljubavlju, te jedine preostale zapadnjačke religije, kako jedan od likova u komadu kaže.

"Vojna akademija" ovog puta će proći bez mene

Na tržištu ljubavi, kao i u kapitalizmu, sve je dozvoljeno

  • Može li se nadomestiti praznina koju ostavlja nepostojanje ljubavi?

- Upravo se time i bavimo - dokle su ljudi spremni da idu u potrazi za zadovoljstvom i ljubavi, a usput zaboravljajući ko su i šta su i postaju samo artikli na tržištu ljubavi. Na tržištu ljubavi, kao i u kapitalizmu, sve je dozvoljeno. Da li su to ljubavi ili nisu, e upravo se time bavi naša predstava. Analizira sve režime ljubavi i tera vas da se zapitate koliko je sve stvarno i moguće u ljubavi, kakvu god formu ona imala.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Miloš Timotijević
  • Kažite nam nešto o svom liku i gde ste pronašli uporište za odbranu?

- Uporište pronalazim u bilo kom uspešnom patrijarhalnom Balkancu. Uzori za lik Miše su svuda oko nas, iskaču iz TV kutije i nasrću na nas, siluju nas i maltretiraju, a u isto vreme traže od nas da učestvujemo u ovoj stvarnosti, koju oni i determinišu.

  • Spremate li se za novu sezonu "Vojne akademije"?

- Ova sezona "Vojne akademije" će proći ovoga puta bez mene. Složio sam se sa producentom da je lik koji sam igrao zaključen u prošloj sezoni i da nema razloga da bude vraćen.

  • Šta ljubitelje te serije očekuje?

- Očekuje ih zabava i uzbuđenje, kao i uvek. Isti je recept, reditelj i kreativni tim, kao i ekipa. Mlade kolege su se sjajno pokazale u trećoj sezoni, nema razloga za brigu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading