Otvorena galerija Novembar!

Autor:

Zabava

12.04.2018

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvaranjem umetničke galerija Novembar, u društvu poznatih umetnika i ličnosti iz javnog i kulturnog života, kulturna scena Beograda postala je bogatija za umetnički prostor posvećen promociji i podsticanju stvaralaštva mladih umetnika iz Srbije i regiona.

RepublikaFoto: Promo foto
Umetnost je dobila još jedno svoje mesto... Galerija Novembar

Galerija je otvorena izložbom radova pod nazivom „Bogovi su pali na teme" autorke Ane Milenković, srpske umetnice koja živi i stvara u Londonu. Iako je po vokaciji slikarka, Ana eksperimentiše i stvara u širokom spektru medija, od skulpture, fotografije, digitalnog kolaža, do printa.

- Galerija Novembar želi da doprinese stvaranju novih znanja, kao i da stvori mogućnost za učenje u korist stručne i šire javnosti, zaposlenih i kolekcionara. Izložbeni program biće okrenut problemu višedecenijske emigracije umetnika iz Srbije. Mnogi od njih izgubili su kontakt sa lokalnom scenom i ne znaju kako da joj pristupe, dok postižu značajne rezultate i ugledne karijere širom sveta. Galerija će poslužiti kao konektor i posrednik, pozivajući te umetnike da izlažu i da se ponovo povežu sa lokalnom zajednicom, stavljajući ih u direktan kontakt sa domaćom publikom, stručnom i  širom javnosti, ali i kolekcionarima i ljubiteljima umetnosti - objasnila je umetnička direktorka i kustoskinja Maja Kolarić.

Prostor u kome će umetnici imati priliku da izlože svoje radove nastala je kao rezultat želje Srđana Šapera da podrži i pomogne mladim slikarima i umetnicima.

- Na ovim prostorima talentovanih umetnika i vanserijskih ideja nikada nije nedostajalo. Želimo da pomognemo mladim umetnicima da njihovo stvaralaštvo što pre nađe put do publike. Kao neko ko je nekada i sam tražio prostor za sebe u umetničkom svetu, znam koliko je važno kada vas neko podrži, kada vam kaže da ste na dobrom putu i da vam da šansu da predstavite svoj rad. Namera nam je da Novembar bude mesto gde će mladi umetnicni moći da dobiju takvu podršku - istakao je Šaper.

Galerija Novembar smeštena je u srcu starog Beograda, u Kursulinoj ulici na Vračaru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading