"MILICE, NISI OCU NI NA SAHRANU DOŠLA" Kapetan Dragan uživo u programu isprozivao ćerku Laneta Gutovića zbog NASLEDSTVA, hitno reagovala ADVOKATICA!

Autor:

Zabava

15.03.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kućni prijatelj Laneta Gutovića isprozivao njegovu ćerku uživo u programu, pa stao u odbranu medicinske sestre sa VMA!

"MILICE, NISI OCU NI NA SAHRANU DOŠLA" Kapetan Dragan uživo u programu isprozivao ćerku Laneta Gutovića zbog NASLEDSTVA, hitno reagovala ADVOKATICA!

Foto: ST/Dragan Kadić, Printscreen

Porodična drama oko nasledstva proslavljenog velikana srpskog glumišta Milana Laneta Gutovića uzburkala je javnost nakon što se njegova ćerka, Milica Gutović, oglasila na društvenim mrežama tvrdeći da je medicinska sestra, neposredno pred očevu smrt, uvela dvojicu muškaraca koji nisu bili u srodstvu sa Lanetom kako bi prisustvovali navodnom usmenom zaveštanju kojim se ona i njena sestra Nevena lišavaju nasledstva.

O ovoj temi govorili su gosti voditeljke Jovane Jeremić u emisiji "Novo jutro", među kojima se našao i Dragan Vasiljković, koji je bio Lanetov kućni prijatelj.

- Mnogi misle da je Lane ostavio imovinu toj medicinskoj sestri, to nije istina - prokomentarisala je Jovana.

- Ne, ostavio je sinovima iz drugog braka, medicinska sestra je samo svedok, ćerka je dobila 25% autorskih prava - prokomentarisala je novinarka televizije Pink.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Kapetan Dragan, advokatica i novinarka televizije Pink o slučaju Milice Gutović

- Osećam obavezu da objasnim zašto sam u "svakoj čorbi decenija". Lane i ja smo decenijama bili prijatelji, spavao je na mom kauču. Dok sam bio u zarobljeništvu, hiljade kilometara je prolazio da me vidi. Mi smo bili prijatelji i znam najintimnije stvari. Moj idol je sestra Mara sa VMA. Znam je dugo, još iz rata. Ja sam sa Marom blizak prijatelj, to je jedan anđeo koji hoda po zemlji. Ona je sinonim šta je VMA. Da nije bilo Mare, ne bih bio ovde danas. Ja sam za Novu godinu imao srčani udar, imao sam operaciju. Mara je organizovala i ambulantu... Mara živi za taj VMA, verujte... To je osoba koja ne može da učini nešto posebno. Ona je toliko dobar čovek... Kad sam pročitao Miličin tekst, ja sam se šokirao, odmah sam je zvao. Mara se šokirala, rekla da nikada nije imala kontakt sa njom. Ja sam bio na sahrani Lanetovoj, Milica se nije udostojila da dođe ocu na grob, 10.000 ljudi je bilo. Lane je bio i džentlmen i gospodin... Mara je samo uradila šta bi svako uradio za svog prijatelja - sprovela je njegovu volju - započeo je Dragan.

- Pravda za Maru. Napali su ženu na pravdi Boga, a ona je najbolja medicinska sestra - istakla je voditeljka.

- Ona je ogledalo VMA, stvarno bih voleo da VMA stane iza Mare - dodao je Vasiljević.

- VMA se oglasila, rekli su da su pokrenuli kontrolu, videće da li je postojalo nešto iregularno. Mara radi na drugom odeljenju, slučajno se tu našla - dodala je novinarka televizije Pink.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Kapetan Dragan brani sestru sa VMA

- Za pravo nije važno da li je sestra Mara izuzetna... Usmeno zaveštanje je jako specifično, ja sam ga srela samo jednom. Uvek se pita zašto usmeno, pogotovo usmeno ako je bio u takvoj situaciji, kako kažu, na respiratoru. Pravno gledano, to će biti drugačije posmatramo. Usmeni testament je isključivo vezan za vanredne situacije. To smo mogli da imamo u Srbiji za vreme bombardovanja, pa nemate papir da napišete... Pokojni Lane nije u situaciji da kaže šta misli, ali usmeno zaveštanje zahteva tri svedoka. Pitanje je da li su bili istovremeno, kao i zašto to nisu odmah uradili pismeno, da se negde ostavi trag. O tome će se i te kako diskutovati na sudu... Drugo, da li je Lane tim testamentom isključio ćerke, da li su proglašene nedostojnima? Ako nisu, imaju pravo na deo - istakla je advokatica Jovana Zečević.

- Lane je rekao da deci iz prvog braka ostavlja 25% autorskih prava, a deci iz drugog braka nepokretnosti. Mi smo pričali sa veštakom, rekao nam je da svaki testament, pre nego što se sastavi, osoba mora da prođe veštačenje - istakla je novinarka televizije Pink.

- Korona je vanredna situacija, što mora bombardovanje da bude? - dodala je Jovana Jeremić.

- A otkud te dve osobe ako nema poseta? - pitala je advokatica.

- Jer ih je on tražio. Sinovi su bili uz njega, kupali. A Milica kaže, kaže da su svedoci bili nepoznati ljudi. Jedan je bio njen kum! Ja se ne bavim pravom, govorim sa moralne strane. Sa moralne strane, on je naš velikan, moj prijatelj, moje je da ispunim njegovu želju. Mara je velikan. Da Amerika ima jednu Maru... Voleo bih da je vidim sa Karađorđevom zvezdom, davno je ona to zaslužila. Sinovi su bili sve vreme uz njega. Ne sviđa mi se Miličino ponašanje, ne znam zašto ovako javno, mogla je na sudu - poručio je kapetan Dragan. 

Republika

Foto: facebook

Milica Gutović, Lane Gutović

- Ja sam se čula sa njom, rekla je da će se javiti kad bude imala nešto da kaže - istakla je Jovana.

- Ovde je ključan neuropsihijatar, koji će na osnovu lekarske dokumentacije zaključiti da li je Lane bio u stanju da nešto tako izgovori, ako je bio pod respiratorom - dodala je advokatica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Provereno

16.03.2024 17:50

Najviše se čuje i žali onaj koga nije bilo dok je osoba bila živa. Tako je to kod nas.