SPECIJALNO VASPITANJE U NOVOM RUHU PONOVO U BIOSKOPIMA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijera digitalno restauriranog filma održana je u Jugoslovenskoj kinoteci, nakon čega je ovaj naslov u novom svetlu, kao i prethodna digitalizovana ostvarenja "Ko to tamo peva" i "Kad budem mrtav i beo" može da se pogleda u Kinoteci, ali i po brojnim gradovima Srbije.

"Specijalno vaspitanje" je debitantski igrani film Gorana Markovića. Priča o Peri "Trti", maloletnom delinkventu iz provincije, koji dolazi u Beograd na prevaspitavanje, gde istovremeno u popravni dom za maloletnike stiže i novi vaspitač Žarko koji pokušava da uvede nove metode u radu sa štićenicima.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Goran Marković na premijeri restauriranog filma "Specijalno vaspitanje"

Reditelj Goran Marković je istakao da je ovo važan trenutak za našu zemlju, jer filmovi nestaju.

-Filmovi se posle kratkog vremena pretvaraju u prah i pepao. Mi smo mala zemlja koja nema mnogo toga da sačuva, ali filmovi su zapisi o vremenu u kome nastaje. Kada pogledamo film iz '77. godine, mi vidimo kako je grad bio uređen, kako su ljudi razmišljali...i to je trenutak koji je vredan sačuvati - rekao je reditelj Goran Marković, dodavši da je film "Specijalno vaspitanje" sniman uz minimalna finansijska sredstva.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Prisustvovao premijeri... Den Tana
RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Podmladak... Bojan Perić na premijeri restauriranog filma "Specijalno vaspitanje"

Premijerno je prikazan 1977. godine na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli i tada je osvojio niz nezvaničnih nagrada, dok je Samardžić, za ulogu milicionera Caneta, nagrađen Zlatnom arenom za mušku epizodnu ulogu.

 Glumačku ekipu čine: Bekim Fehmiju, Slavko Štimac, Aleksandar Berček, Ljubiša Samardžić, Branislav Lečić i Olivera Ježina.

Premijera za građanstvo biće održana 30. marta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading