ČOVEČICE – monodrama Milene Predić, premijerno u Teatru Vuk!

Autor:

Zabava

20.09.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Monodrama Milene Predić “Čovečice” imaće svoju premijeru na sceni Teatra Vuk u petak, 22. septembra u 19.30.

ČOVEČICE – monodrama Milene Predić, premijerno u Teatru Vuk!

Foto: Foto Mina Miladinović

Monodrama Milene Predić “Čovečice”, nastala po romanu Ljiljane Bralović u dramatizaciji Slobodana Obradovića i režiji Jasmine Večanski Kujundžić, posle veoma uspešnogi zvođenja na ovogodišnjem BELEF-u, imaće svoju premijeru na sceni Teatra Vuk u petak, 22. septembra u 19.30.

Predstava „Čovečice“ se u formi monodrame bavi pitanjem kulture sećanja i individualnog pamćenja uloge žene u zajednici tokom ratova u prvoj polovini 20.veka. Usmeren na narativ porodičnog sećanja ženskog rodoslova porodice Milošević sa Javora, predstava „Čovečice“  ukazuje na aktuelnu društvenu problematiku toga vremena kroz pitanje narodne, istorijske i političke egzistencije prožimajući priču o herojskom opstanku, samoodržanju i solidarnosti iz ugla položaja žena.

Foto: Foto Mina Miladinović

 

U skoro 50. godina koliko priča o „Čovečicama“ traje provejavaju dva narativa, narativ žene koje čeka i narativ ženske solidarnosti i uzajamne povezanosti u nevolji i zato naše glavne junakinje, heroine, žene koje su sahranile i decu, i muževe i sinove pronalaze razlog da nastave da živei upravo iz te zajednice crpe snagu  za dalje borbe.

Autorka scenografije i kostima je Mina Miladinović, muzike Ivan Aleksijević aka Pančevac, a scenski pokret osmislio je Nikola Кerkez.

Foto: Foto Mina Miladinović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading