EGONU SAVINU PRIPALA NAGRADA "DEJAN MIJAČ": Veliko priznanje srpskom pozorišnom reditelju

Autor:

Zabava

29.05.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručni žiri je odluku doneo jednoglasno!

EGONU SAVINU PRIPALA NAGRADA "DEJAN MIJAČ": Veliko priznanje srpskom pozorišnom reditelju

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Žiri nagrade "Dejan Mijač", koju dodeljuju Udruženje dramskih umetnika Srbije i Sterijino pozorje, čiji su članovi pozorišni reditelj Nebojša Bradić, glumac Nebojša Dugalić i teatrolog Milivoje Mlađenović, ujedno i predsednik žirija, odlučio je da se novoustanovljena nagrada za rediteljski opus dodeli pozorišnom reditelju Egonu Savinu.

U obrazloženju se navodi da "slika sveta koju je u svojim predstavama stvarao Dejan Mijač, njeno značenjsko i stilsko pomeranje u odnosu na izvorni kontekst nacionalne dramske klasike, ima svog najcelovitijeg, najdoslednijeg analitičara i komentatora u predstavama Egona Savina". Predstave dobitnika vredne nagrade su prepoznatljive po, kako se navodi, radikalnom zaokretu u tumačenju nacionalne, ali i svetske dramske klasike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Snežana

29.05.2023 20:33

Molimo zemlje KVINTE da spreči Kurtija u svojim namerama a ukoliko krenu na Srbe jasno je šta sledi i šta će Srbija preduzeti. Želimo mir ali nećemo trpeti teror nad Srbima