"JURIO SAM ŽENSKE I MAŠTAO O KARIJERI ROK ZVEZDE": Bane Vidaković otkrio detalje iz života, pa najavio NOVE "KURSADŽIJE"

Autor:

Zabava

25.05.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je ispričao da je nekad bio veliki švaler, zagrejan za rok muziku, a da je zahvaljujući Borisu Komneniću odlučio da se okrene glumi.

"JURIO SAM ŽENSKE I MAŠTAO O KARIJERI ROK ZVEZDE": Bane Vidaković otkrio detalje iz života, pa najavio NOVE "KURSADŽIJE"

Foto: ST/V. LUKIĆ

Bane Vidaković

Slučajan susret sa Borisom Komnenićem, tada studentom glume, tri godine mlađem gimnazijalcu Banetu Vidakoviću promenio je život. Dok je dane provodio svirajući gitaru u garažnim bendovima, s željom da jednog dana postane rok zvezda, nije sanjao da mu se smeši višedecenijska uspešna glumačka karijera.

- U to vreme sam živeo bezbrižno i, kao lenji Dorćolac, u to vreme već imao nekoliko svojih bendova. Mislio sam da ću biti muzičar i da ne sretoh Borisa Komnenića, možda bih i bio. Slučajno smo se upoznali jer smo jurili iste ženske u Novom Sadu. Tad su bili popularni akustični ženski bendovi i mi smo dolazili zbog Dinke i Branke. On je muvao Dinku, a ja Branku. Tad smo se upoznali, kao dva švalera koja dolaze iz Beograda na njihove koncerte, a kasnije smo počeli da se družimo i u Beogradu. Završio sam gimnaziju i počeo da mu dosađujem pitanjem šta dalje da upišem. Kako nije mogao više da me sluša, rekao mi je: "Ne znaš matematiku, ne znaš ništa, nemoj da me maltretiraš, dođi na glumu. Treba ti dva teksta i jedna pesma." Tako sam i uradio - otkrio je Vidaković.

GLUMU UPISAO IZ INATA

Republika

Foto: e-stock/Stanislav Nedelja

 

Gimnaziju je, kako kaže, završavao levom rukom, na šarm, pa je na studije došao nepotrošen. Prvi put se pojavio na prijemnom s generacijom koju su činili Sonja Savić, Bule Goncić, Zoran Cvijanović i Žarko Laušević, ali nije uspeo da upiše glumu.

- Tad su mi se prvi put u životu odsekle noge od straha. Odbijen sam jer ništa nije valjalo. Jedva sam izmucao nešto i profesor Predrag Bajčetić mi je rekao: "To krivom ku*cu ne valja, ne znam što ste došli." Tako je u meni probudio inat i želju da dođem i sledeće godine - ispričao je Bane u emisiji "Uz kafu sa" na TV B92.

DVOSTRUKI PRVAK NARODNOG POZORIŠTA

Prvu ulogu odigrao je u predstavi "Sastanak na vrhu" sa Milenom Dravić i Sekom Sablić, glumio je u "Sivom domu", a na velikom platnu debitovao u "Direktnom prenosu" Darka Bajića, gde je bio sa svojim drugom Komnenićem. S njim je, kaže, ušao i u ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu, gde je dvaput postao prvak.

- Prvi put sam to bio od 1992. do 2000. Tad smo pobedili Miloševića i moj drug s klase Ljubivoje Tadić je došao na mesto upravnika. Izgleda da sam nešto bio nevaljao, pa me je prebacio iz prvaka u prvu grupu, a sebe stavio na moje mesto jer, kao, kako upravnik pozorišta da ne bude prvak?! I to je uradio tako da ja i nisam znao, već sam sasvim slučajno saznao posle dve godine, kad sam jurio neki kredit. To se sad ispravilo kad me je Bule Goncić vratio opet u prvake - ispričao je Vidaković, koji je nedavno na Velikoj sceni premijerno odigrao "Urnebesnu tragediju" Jagoša Markovića:

- Dve godine ništa nisam radio u pozorištu da bih mogao da snimam. Čekao sam da završim rad na seriji "Od jutra do sutra" i onda prihvatio Jagošev poziv da budem deo njegovog novog komada.

Snimaće se nove "Kursadžije"

Republika

Foto: printscreen

 

Vidaković je istakao da je svojevremeno dobijao razne kritike zbog rada u humorističkom programu "Kursadžije" u okviru "Grand produkcije", ali da ga to nije sprečilo da prihvati poziv za snimanje nastavka.

- Na leto bi trebalo da počnemo da snimamo "Povratak kursadžija". Moj jedini uslov je bio da izađemo iz one učionice i da se nađemo u malom mestu na tromeđi Hrvatske, Bosne i Srbije, kao što je bila serija "Alo, alo". Mnogo su me kritikovali zbog "Kursadžija" jer je to bila više estrada nego umetnost, ali ja ni tu nisam prodavao viršle, već sam radio svoj posao - rekao je Bane.

Od Jezde dobio pare i flašu domaće rakije

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Velikom srećom u životu smatra to što je dobio priliku da igra u filmu "Vikend s ćaletom" i da mu u njemu partner bude Nenad Jezdić.

- Jezda je malo krut čovek, ali smo mnogo lepo odigrali te likove. Kad je dobio Gran-pri u Nišu za glavnu ulogu pozvao me je i rekao mi: "Uplatio sam ti pola nagrade." Kad sam ga pitao zašto je to uradio, rekao je da on bez mene nikad ne bi napravio to što jeste. To je Jezda! Uz pare mi je dao i flašu njegove rakije - rekao je Bane kroz osmeh.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading