Na 46. Festu PET SRPSKIH PREMIJERA!

Autor: Blic, Republika

Zabava

15.02.2018

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od prethodnih, na ovogodišnjem, 46. po redu FEST-u u kategoriji "Srpski film" u konkurenciji će biti samo premijere.

RepublikaFoto: Promo foto

Film “O bubicama i herojima” Petra Pašića („Mi nismo anđeli 3“) sedam godina nakon završetka snimanja stiže pred publiku. Scenario su napisali Nikola Pejaković i Dimitrije Vojnov. Film prati četiri priče koje se međusobno prepliću. Glavni junak Raša (Bojan Dimitrijević) radi kao čuvar u starom hotelu gde sreće živopisne likove, Superheroja (Slobodan - Boda Ninković), Vlasnika (Uroš Đurić), Ženu sa šminkom (Branka Petrić). Tu su i bubice koje vode paralelan život u podzemlju hotela. Svima je zajednička potraga za ljubavlju.

Foto: Promo foto

Miljenik ženske publike Sebastijan Kavaca igra glavnu ulogu u naučnofantastičnoj antiutopiji “Ederlezi Rising” o astronautu Milutinu poslatom na dug put do Alfa Kentaura da prenese ideologiju tamošnjoj koloniji. Na putu ga prati Nimani (Stoya), ženski android, programiran da ispunjava sve njegove želje. Ali kada Milutin resetuje Nimanin operativni sistem kako bi je pretvorio u nešto najbliže ljudskom biću što može da postane, ona postaje depresivna, destruktivna i opasna po misiju. Ovo je debitantski dugometražni film Lazara Bodrože, adaptacija pripovetke Zorana Neškovića za koju je scenario napisao Dimitrije Vojnov.

Foto: Promo foto

Novi film Dejana Zečevića “Izgrednici” svetsku premijeru je imao na Filmskom festivalu u Čikagu. Marta Bjelica, Radovan Vujović i Mladen Sovilj našli su se u ulogama troje studenata sociologije koji sprovode eksperiment kako bi dokazali teoriju haosa svog profesora (Svetozar Cvetković): da prostorna destrukcija, tj. pravljenje nereda može da dovede do socijalne destrukcije, tj. pojave izgreda. Ali haos polako počinje da prevazilazi granice eksperimenta i preuzima njihove živote. Scenarista je Đorđe Milosavljević.

Foto: Promo foto

“Horizonti” su debitantski dugometražni film Svetislava Dragomirovića, koji je i autor scenarija. Svetska premijera održana je na Filmskom festivalu u Kairu. Ovaj film na jedinstven, metaforičan način prikazuje propast čovečanstva kroz raspad jedne neusklađene porodice obavijene lažima i prevarama. Zoran (Slobodan Beštić) otkriva da mu je supruga Jovanka (Jovana Gavrilović) trudna sa drugim i ubeđuje je da abortira. Ona navodno pristane, ali sklopi tajno dogovor sa Zoranovim bratom Milanom (Gojko Baletić) i ne obavi abortus. Jedna velika laž uvlači naizgled običnu seosku porodicu u komplikovane i neprirodne odnose koji kulminiraju višestrukim ubistvom, tragedijom koja ostavlja neizmerne posledice na preživele.

Foto: Promo foto

Još jedan debitantski film, “Banditi u potrazi za mamom”, delo je Koste Ristića, reditelja i scenariste. Film prati družinu braće i sestara koji zbog komplikovanih porodičnih odnosa žive tomsojerovskim detinjstvom; beže iz škole i provode vreme na ulicama i zabitima Beograda. Kada upadnu u loše društvo a time i u veće nevolje, policija hvata i razbija njihovu bandu. Uloge tumače Kristijan Garip, Edin Arifi, Sunita Garip, Emran Garip, Đorđo Ivanović, Simbad Beriša...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading