Gordan Kičić se prisetio velikog Bate: "Bio je neobično duhovit"! SEDAM GODINA BEZ ŽIVOJINOVIĆA

Autor:

Zabava

22.05.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac podelio nepoznate detalje o velikom Valteru.

Gordan Kičić se prisetio velikog Bate: "Bio je neobično duhovit"! SEDAM GODINA BEZ ŽIVOJINOVIĆA

Foto: ATA Images

Bata Živojinović

Porodica velikog jugoslovenskog glumca Velimira Živojinovića, koji je preminuo 22. maja 2016, obeležila je proteklog vikenda sedam godina bez Bate pomenom na Novom groblju u Beogradu. Odlazak slavnog umetnika zavio je u crno celu glumačku scenu Srbije, a mnoge kolege i danas naglašavaju da su izuzetno ponosne što su imale priliku da ga upoznaju i s njim dele kadar i scenu.

Gordan Kičić je za Republiku svojevremeno rekao da je imao zadovoljstvo da se druži s Batom i upozna ga iza kamere.

- Bata je bio neobično duhovit, čovek širokih shvatanja, kolegijalan, s mnogo ljubavi i mnogo mi je drago što sam ga poznavao. Uvek se trudio da mladi glumci pored njega budu opušteni, zezao se i tako nas rasterećivao - ispričao je glumac.

Republika

Foto: ATA Images

 

Živojinović je ostavio nemerljiv trag u domaćoj kinematografiji i obeležio jednu epohu fimovima "Bitka na Neretvi", "Skupljači perja", "Sutjeska", "Partizanska eskadrila" i mnogim drugim.

- Toliko je toga ostavio iza sebe da je nemerljiv ni sa jednim drugim glumcem. Mnogo toga je odigrao i kroz njegove uloge današnji gledaoci mogu da saznaju kako je sve izgledalo nekad, pre 60 ili 70 godina - naglašava Kičić i dodaje:

- Ljudi ga najčešće znaju po ulozi Valtera u filmu "Valter brani Sarajevo", ali ja ne mogu da se odlučim koja mi je njegova rola omiljena. Koju god da navedem neću pogrešiti, a ono što je zanimljivo jeste da njega niko nikad nije odbio na kastingu.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading