Serija "Nemirni" stiže na Superstar: NA SETU ZAVLADAO MUK ZBOG ANICE DOBRE, reditelj Darko Nikolić otkriva detalje!

Autor:

Zabava

12.05.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scena u kojoj se ispoveda sve nas je ostavila bez teksta, rekao je Nikolić.

Serija "Nemirni" stiže na Superstar: NA SETU ZAVLADAO MUK ZBOG ANICE DOBRE, reditelj Darko Nikolić otkriva detalje!

Foto: Dragan Đorđević

Anica Dobra u seriji "Nemirni"

Da bi se snimila zamršena radnja triler serije "Nemirni", ekipa je morala da obiđe više od 50 lokacija i 82 snimajuća dana provede na terenu. Za to vreme reditelj Darko Nikolić je vodio računa o tome da sve, kako kaže, izgleda svetski i da na pravi način ubaci ljudsku dramu u krimi-priču.

Mozgalica za ljubitelje detektivskih priča premijerno stiže večeras na Superstar TV, gde će se vikendom prikazivati od 21 čas.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Reditelj Darko Nikolić s glumcima

Glavni glumci Nikolina Friganović, Gordan Kičić, Anica Dobra, Igor Benčina i drugi, uz 1.000 statista, imali su zadatak da sprovedu u delo mnoge komplikovane zadatke. Dok su Kičić i Benčina jurcali automobilima po Zagajičkim brdima i, pritom, kako su ispričali za Srpski telegraf, nisu koristili pomoć kaskadera, Jelena Stupljanin nam je otkrila da se zbog uloge u "Nemirnima" podvrgla totalnoj fizičkoj transformaciji.

Republika

Foto: N.Mutić

Nikolina Friganović kao Mirna

Ipak, reditelj kao jednu od najkomplikovanijih scena izdvaja baš onu koja će publici delovati kao jednostavna.

- Drugu vrstu komplikovanosti donose emotivno zahteve scene u kojima je mnogo važno izazvati, a zatim dobro snimiti, specifičnu razmenu energije u glumačkoj igri. Pa tako scene koje izgledaju kao jednostavan dijalog dvoje glumaca za celu ekipu predstavljaju trenutak svojevrsne katarze. Na primer, Mirnin potresni razgovor sa sinom (Vukašin Jovanović) ili ispovest Svetlane (Anica Dobra) i Nevene (Ana Mandić) izazvali su prvo muk, a zatim ovacije celokupne ekipe - rekao je Nikolić uoči premijere i otkrio da se ekipa zbog jedne scene baš pomučila:

- Dovoljno je da vam kažem da je scena saobraćajne nesreće, koju će gledaoci videti u ukupnom trajanju od nekoliko minuta, snimana cela dva snimajuća dana.

Tri zamršene priče - misteriozno ubistvo, otmica patologa i smrt sina opasnog kriminalca, gledaoci će sklapati u slagalicu "Nemirni", a prema rečima reditelja, biće to ozbiljna vežba za mozak.

Anđelka nije bila kandidat za glavnu ulogu 

Republika

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

 

Mada je Anđelka Prpić igrala glavnu ulogu u Nikolićevom filmu i seriji "Jedini izlaz", reditelj nije nastavio saradnju s glumicom. Za ulogu inspektorke Mirne odabrao je Nikolinu Friganović.

- Razmatrao sam još neke glumice za lik Mirne, međutim Anđa nije bila kandidat za tu ulogu. Za Nikolinu se nije bilo teško odlučiti - i pre nego što smo zajedno radili, smatrao sam je za jednu od najkvalitetnijih glumica s ovih prostora, a tokom rada na seriji "Nemirni" to se i potvrdilo - kaže Nikolić.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading