TITA OČARALA, JOVANKU NERVIRALA: Uspon i pad velike jugoslovenske zvezde Olivere Katarine: ZABORAVLJENA SAM, SAMUJEM!

Autor:

Zabava

28.04.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna pevačica danas provodi vreme u četiri zida, zaboravljena od svih.

TITA OČARALA, JOVANKU NERVIRALA: Uspon i pad velike jugoslovenske zvezde Olivere Katarine: ZABORAVLJENA SAM, SAMUJEM!

Foto: ATA Images

Olivera Katarina

Nekada fatalna pevačica i glumica, koja je jedinstvenim glasom, šarmom i lepotom dospela do zvezda, danas živi skrivena od očiju javnosti. Za Oliverom Katarinom (83), jednom od najlepših žena Jugoslavije, glavu je gubio i Josip Broz Tito, zbog čega prva dama Jovanka Broz nije krila ljubomoru.

U to vreme niko nije mogao ni da pretpostavi da će godinama kasnije ostati zaboravljena od svih i da će kao najlepši glas Mediterana, kako je oslovljena u čuvenom Njujork tajmsu, nacionalnu penziju dobiti 2016, tek posle dugogodišnje borbe.

Republika

Foto: Profimedia

 

"Ja sam najusamljenija žena u Srbiji", javno je izgovorila Olivera Katarina pre nekoliko godina.

- Samujem u četiri zida, zaboravljena od većine prijatelja i kolega. Ipak, sačuvala sam dostojanstvo i nisam depresivna. Neću nikoga da molim - rekla je pevačica i dodala da je morala da rasprodaje nameštaj da bi mogla da plati račune.

Kako saznaje Republika slavna umetnica i dalje živi kao podstanar u Beogradu, seleći se iz jednog stana u drugi...

- Živi skromno i uglavnom samuje. Njena penzija iznosi oko 30.000 dinara, ali je situacija bolja otkad su povećane nacionalne penzije. Kad plati stan i račune, za život joj ostane vrlo malo - kaže naš dobro obavešten izvor, pa dodaje:

- Ona je 2018. održala veliki koncert u Beogradu, koji je trebalo da prenosi RTS, ali do danas nije emitovan, zbog čega je Olivera besna i povređena.

Republika

Foto: Printskrin/youtube

 

U jednom trenutku imala je, kako je pevačica ispričala, samo dve haljine, a na ulicu je izlazila u sinovljevim patikama. Osetila je kako je to živeti u bedi, ali nije klonula duhom.

- To sam radila namerno, da pobedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obučena i kako izgledam. Ali činjenica je da je to bilo u vreme moje baš velike muke i bede. Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kad rasprodajem pokućstvo i uspomene da bih preživela - ispričala je Olivera Katarina za medije.

U svojoj autobiografiji "Aristokratsko stopalo" opisala je najveće uspone i padove. Jedna od poslednjih pravih diva s ovih prostora otkrila je mnoge pojedinosti o sebi, ali i ključnim figurama u njenom životu.

Broz gubio glavu za njom

Pojavom u filmu "Skupljači perja" skrenula je pažnju na sebe, a zapala je za oko i Josipu Brozu Titu, koji je bio njen veliki obožavalac.

Republika

Foto: Printskrin/youtube

 

- Upoznala sam Tita, prvi put kada sam snimala "Nišku banju". Čula da je u studiju, a onda je seo za kameru i gledao me. Otpustio je kamermana da me sam snima - rekla je Olivera Katarina i dodala da se Titu dopala, zbog čega je Jovanka bila izuzetno ljubomorna:

- Jednom kad sam se pojavila, Jovanka ga je gurnula i rekla: "Evo ti je." To sam čula. Možda je bila ljubomorna, on je važio za ženskaroša.

Pratili je i trovali

Pevačica je ispričala da je svojevremeno dobila poziv od predsedniku da peva na Tari, što nije mogla da odbije.

- Tamo je počelo neviđeno šikaniranje. Nema ko me nije preslušavao, razne službe. Otrovana sam tamo. Dali su mi nešto od čega sam dobila rane u ustima. Grlo, usta, sve je to bilo u ranama. Hranili su me kap po kap. Ne znam ko me je otrovao - rekla je glumica.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading