Sahrana NEBOJŠE GLOGOVCA u ponedeljak u ALEJI VELIKANA

Autor:

Zabava

09.02.2018

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Nebojša Glogovac (49) koji je noćas preminuo u Kliničkom centru Srbije, biće sahranjen u ponedeljak na Novom groblju.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nebojša Glogovac

Zbog izuzetnog doprinosa srpskom glumištu i celokupnoj kulturi, Glogovac će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, odnosno u Aleji velikana.

- Opelo će biti održano u crkvi Svetog Nikole na Novom groblju, sa početkom u 14 časova. Prethodno, sa početkom u 11 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biće održan komemorativni skup posvećen priznatom glumcu.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Nebojša Glogovac

Iz Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta u kom je od danas otvorena knjiga žalosti, saopštili su da je Glogovac bio jedan od vodećih glumaca u istoriji srpskog glumišta:

- Glogovac je bio ne samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u povesti srpskog glumišta, igrajući s podjednakim uspehom veliki klasični repertoar i savremene, generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obeležili svoje vreme, ostajući u trajnom nasleđu budućih pokolenja - stoji u saopštenju JDP-a.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nebojša Glogovac

Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago" u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Nebojša je dobitnik brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje

09.02.2018 16:07

postoji aleja velikana i aleja zasluznih gradjana u kojoj aleji ?