BAĆA PROGOVORIO O TEŠKOM DETINJSTVU: Imao sam para samo za KIFLU I JOGURT!

Autor:

Zabava

05.04.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Miodrag Radonjić je odrastao tokom burnih devedesetih i kao dete osetio šta znači živeti u ratnim uslovima i pod sankcijama.

BAĆA PROGOVORIO O TEŠKOM DETINJSTVU: Imao sam para samo za KIFLU I JOGURT!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vrednim radom i talentom Miodrag Radonjić stekao je poštovanje kolega i naklonost reditelja, a ulogom kriminalca Baće u filmu i seriji "Južni vetar" ostvario je veliku popularnost kod publike u Srbiji i regionu. Danas, kao jedan od najpopularnijih glumaca, može sinu da priušti lagodan život, koji on, kao dete, nije imao. Odrastanje tokom burnih devedesetih, kako kaže, pamti po lošim vestima s malih ekrana i besparici, koja je mnoge porodice zavila u crno.

Mada su se njegovi roditelji trudili da sinove Miodraga i 18 meseci starijeg Marka zaštite od bolne stvarnosti, glumac je, kao dečak, osetio šta znači živeti u ratnim uslovima i pod sankcijama.

- Sećam se da su nas, kada počne Dnevnik, roditelji odmah sklanjali u drugu sobu jer su vesti u to vreme bile izuzetno uznemiravajuće. Uglavnom, najviše je bilo priča s ratišta. Na neki način, brat i ja smo bili sačuvani od svega toga - ispričao je Radonjić, koji je kao rođeni Zemunac prvo vreme stanovao u kući s roditeljima, bratom Markom, bakom i dekom da bi se 1993. svi zajedno preselili na Konjarnik.

Republika

Foto: Nemanja Miščević

Miodrag Radonjić kao Baća u "Južnom vetru"

U ovom delu Beograda proveo je detinjstvo i školske dane. Kako je svojevremeno ispričao za medije, tada nije imao novca ni za užinu.

- Brat i ja smo od roditelja dobijali dva dinara. To je bilo dovoljno da kupimo kiflu i jogurt. Uzimali smo kiflu i unutra je punili majonezom, senfom i kečapom, da ne bude baš skroz prazna. Nije bilo pečenice i kačkavalja. Tada se od mojih vršnjaka niko nije izdvajao, svi smo bili u istoj situaciji. Niko nije nosio skuplje patike od drugih, već smo svi živeli u iluziji da je sve to tako normalno - rekao je glumac.

U retkim prilikama, kada je otvoreno govorio o privatnom životu, otkrio je da je umetničku dušu nasledio od majke Branke, nekada vrlo uspešne pevačice, koja je karijeru žrtvovala zbog porodice.

- Dok se brat i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama. Otac Nenad je završio Građevinski fakultet i radio je na raznim mestima. Kada sam bio mali, bio je zaposlen pri Vojsci, jedno vreme i u Novom Sadu, pa je iz Beograda putovao svakog dana kolima - ispričao je Radonjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading