Ćerka Tanasija Uzunovića o NAJBOLNIJIM trenucima: Na televiziji sam čula da mi je tata UMRO!

Autor:

Zabava

03.04.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U bolnici su nam rekli da takve vesti objavljuju telegramom, a on do danas nije stigao na našu adresu.

Ćerka Tanasija Uzunovića o NAJBOLNIJIM trenucima: Na televiziji sam čula da mi je tata UMRO!

Foto: ATA Images

Na sceni je bio do poslednjeg daha, poslednju predstavu "Veliku dramu" odigrao je 19. januara, a zatim se opet vratio u bolnicu, u kojoj je bio od Nove godine. Stalno je to radio prethodnih godina, a mama i ja smo prihvatale da je on takav i da neće odustati.

Ovako o svom ocu, nedavno preminulom glumcu, Tanasiju Uzunoviću govori njegova ćerka Sofija, koja je prvi put za medije opisala najboljniji dan u životu. Poslednji susret oca i ćerke desio se kad su Tanasija na samo jedan dan pustili s Klinike za urgentnu i internu medicinu VMA.

- Tata mi je stavio glavu na rame, zagrlio me i rekao da bi voleo da poživi još malo da bi bio još neko vreme sa mnom i mamom. Insistirao je da ga puste da kod kuće provede bar jedan dan. Mama i ja smo ga dovele u subotu, a vratila ga je Hitna pomoć već u nedelju ujutro pošto mu je bilo loše. Mada sam znala da je njegovo stanje ozbiljno, nadala sam se da će se i sada izvući jer ovo nije bio prvi put da je završio u bolnici. Nažalost, njegov organizam nije uspeo da se izbori s emfizemom pluća, od kog je godinama bolovao, a stanje je dodatno pogoršala infekcija s kojom se borio još od početka januara -  ispričala je Sofija za magazin Glorija, pa dodala:

Republika

Foto: ATA Images

 

- Tata je bio veliki borac, imao je neverovatnu snagu, i mislim da ga je upravo ta snaga duha gurala napred i sve vreme održavala. Zbog toga je i mogao da glumi na filmskom setu ili pozorišnoj i sceni bez obzira na to što se osećao loše.

Najgore vesti saznala je iz medija.

- Drugarica mi je izjavila saučešće porukom i bila sam u šoku. Pozvala sam mamu, koja je bila u prodavnici, da pitam da li je tata umro, ni ona nije znala. Kad sam se vratila kući, videla sam na televiziji obaveštenje o tatinoj smrti. Mama je pozvala VMA da pita šta se dešava s njim pošto je bio na intenzivnoj nezi, gde su posete zabranjene, i doktor joj je rekao da je tata preminuo.

Na pitanje kako je moguće da im niko od pola četiri ujutru do dva po podne nije to javio, dobila je odgovor da nije mogao da se očita ceo broj telefona.

- Rečeno joj je i da takve vesti saopštavaju telegramom. Iako je prošlo više od tri nedelje od tatine smrti, telegram s obaveštenjem s VMA nije stigao na našu adresu. Zbog svega toga obe smo bile u velikom stresu i šoku, to nas je baš potreslo. Da tata nije bio poznata ličnost, ko zna, možda ne bismo ni saznale da je preminuo - rekla je Sofija.

Republika

Foto: ATA Images

 

Svakom je govorio šta misli, to ga je mnogo koštalo

Ćerka Tanasija Uzunovića, koja je krenula očevim stopama, istakla je da će ga pamtiti kao izuzetno borbenog čoveka, koji nije pristajao ni na kakve kompromise i ponižavanja.

- Iskreno se zalagao protiv nepravde, tlačenja i svega što je trulo u društvu. Nije izgubio tu želju do kraja, ništa ga nije pokolebalo. Imao je snagu duha, ali nije bio cinik, nije dozvolio da zlo oko njega izazove zlo i u njemu. Borio se protiv toga čašću, dobrotom, poštenjem i srčanošću. Kad padnem i bude mi teško, uvek se setim te njegove borbe. Nije se libio da svakome kaže šta misli i to ga je mnogo koštalo. To me je, kao ćerku, veoma bolelo, ali sam mu se zbog toga divila jer jedino ako čovek živi tako, može da se nazove čovekom - rekla je Sofija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading