Gorke istine i SOČNE LAŽI: Otkrivamo tajne srpskih glumaca

Autor:

Zabava

28.03.2023

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U komadu "Laž" Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jelisaveta Teodosić i Tamara Krcunović otkrivaju mnoge istine o svojim likovima.

Gorke istine i SOČNE LAŽI: Otkrivamo tajne srpskih glumaca

Foto: ST/D. KADIĆ

Svetski dan šale, 1. april, u Beogradskom dramskom pozorištu biće obeležen premijernim izvođenjem nove predstave "Laž" rađene prema tekstu Florijana Zelera, u režiji Nikole Ljuce. Uz mnogo smeha, gorke istine, sočnih laži i preispitivanja glavnih junaka, publika će imati ekskluzivnu priliku da sazna onu jedinu pravu istinu o Milošu, Tamari, Miodragu i Jelisaveti, a njih tumače njihovi imenjaci Biković, Krucnovićeva, Radonjić i Teodosićeva.

S ekipom predstave koja će tokom aprila biti odigrana čak 14 puta, a već sada su za sve njih karte rasprodate, razgovarali smo o komadu u foajeu BDP. Za početak nam Biković otkriva veliku istinu do koje je došao tokom pripremanja predstave.

- Mogu da vam kažem da sam ovde video svoje kolege u izdanju u kojem dosad nisam imao prilike i to mi je pričinilo veliko zadovoljstvo. Mislim da je to dobar pokazatelj kvalitetnog rada. Još smo u procesu izgradnje nečega i nismo sigurni kakav će biti rezultat - kaže najpopularniji srpski glumac i u šaljivom tonu dodaje da na probama o sebi otkrio da je alergičan na borovnice, kao i da je najveća gorka istina za njega bilo saznanje da Deda Mraz ne postoji.

Republika

Foto: Dragana Udovičić

 

Probe su i dalje u toku, sve se još "ušnjirava", a prema Jelisavetinom mišljenju, istina je da će publika uživati u ovoj predstavi i da će karte još dugo biti rasprodate unapred. A najveća laž je...

- Da sam opasna i da stalno pravim neke drame. To me iznervira kad čujem, ali ne pogađa. Zato ne čitam portale ni komentare - iskrena je glumica.

Publika će biti stavljena u poziciju voajera i moći će da vidi baš svaki delić scene, odnosno stana dva bračna para.

- Glumci su navikli da budu sakriveni iza kulisa i drugih imena, a ovde je sve suprotno. Odeveni smo svedeno, zovemo se našim imenima, scenografija je ogoljena i sve se vidi. Publika nije imala priliku da gleda nešto ovako intimno jer sve vreme imate osećaj da gledate nečiji stan kroz ključaonicu. To je potpuno neverovatno - priča Teodosićeva.

Jelisaveta i Miodrag su u braku i odlaze na zajedničku večeru s drugim bračnim parom Milošem i Tamarom. U tih nekoliko sati mnogo toga će izaći na videlo. Jedna od tajni je ta da je Jelisaveta prevarena.

Republika

Foto: Dragana Udovičić

 

- Svi naši junaci imaju neku svoju istinu, a kada se sudare te različite istine, onda shvatimo da je tvoja istina malo drugačija od moje istine - priča Radonjić.

Proces stvaranja predstave bio je divan, ali naporan, tvrdi Krcunovićeva, za koju kolege u poverenju kažu da je najveći tremaroš. Čeka je čak 14 izvođenja u aprilu, ali toga se, kaže, ne plaši.

- Igrala sam 100 predstava zaredom u Francuskoj i znam da će ovo biti genijalno iskustvo za nas. Igranje predstava jednom ili dvaput mesečno je za glumca veoma teško. Često igranje je fizički naporno, ali sve savladavaš brže - naglašava glumica.

Za kraj, sve četvoro nam otkrivaju možda i najveću istinu o sebi - da se privatno vole, druže i znaju kad treba jedni drugima da priskoče u pomoć.

Ljuca: Imao sam radikalne zahteve

Reditelj Nikola Ljuca priznaje da je na probama imao radikalne zahteve od glumaca, pa je svaki pokušaj improvizacije sekao u korenu.

- Ipak, ova ekipa mi je jedan od lepših iskustava jer smo stekli poverenje i lakoću rada. Ovo je tek moja druga pozorišna režija i presrećan sam što se zbog "Laži" već podigla velika prašina - ističe on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading