SVE TRANSFORMACIJE MILANA MARIĆA: Na snimanju "Dovlatova" imao 105 kilograma!

Autor:

Zabava

07.02.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni glumac je otkrio šta je sve morao da prođe zbog "Tome", "Pada"..

SVE TRANSFORMACIJE MILANA MARIĆA: Na snimanju "Dovlatova" imao 105 kilograma!

Foto: ATA Images

Milan Marić

Dve godine nakon akademije Milan Marić je postao najzapaženiji evropski mladi glumac u usponu i ponosni dobitnik Srebrnog medveda na festivalu u Berlinu za glavnu ulogu u filmu "Dovlatov". Zbog mnogih projekata koji su usledili morao je da promeni fizički izgled, a možda najveću transformaciju u karijeri doživeo je upravo zbog lika ruskog pisca.

- Bilo je to poprilično stresno jer sam otišao u sasvim neki drugi grad, gde nemam nikog svog i morao da se snalazim na ruskom jeziku, koji do tada nisam poznavao. Počeo sam da ga učim zbog tog filma, imao sam vremenski rok da ga naučim, ali i da se ugojim za tu ulogu. Fizičke transformacije jesu užasno uzbudljive za glumce, ali i stresne. S nekih 88 kilograma otišao sam na 105 kilograma - prisetio se Marić.

Foto: youtube.com/Film Fest Gent/printskrin

Republika

Foto: youtube.com/Film Fest Gent/printskrin

 

 

Tokom gostovanja na televiziji K1 naglasio je da glumac sam odredi svoj put i način na koji način će se posvetiti poslu, a on je odlučio da sebe preda do kraja i pokaže sve strane svoje ličnosti - od emotivnog Tome preko kriminalca Luke u seriji "Besa" do sposobnog državnog službenika.

Pripala mu je velika čast da dočara lik kolege glumca u najnovijoj seriji "Pad", rađenoj po motivima knjige "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, koja će doživeti svetsku premijeru na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu.

- Žao mi je što se o našem poslu ne rade istraživanja jer bi ljudima bilo zanimljivo kada bi im se približilo šta sve glumački posao podrazumeva. Tu postoje studije od pre 15 godina šta se glumcu tokom pozorišne ili filmske uloge dešava sa zdravljem i emocijama. Zaista doživljavaš određene promene i svoj emotivni aparat prilagođavaš tom nekom čoveku koji postoji samo na papiru i koji je plod nečije mašte. Postoji ona legenda da, kada dođete bolesni na predstavu s temperaturom, tokom igranja je više nemate zbog adrenalina i onda se na rez vraćate u to prvobitno stanje prehlade - ispričao je Marić.

Igrao fiktivnog, a opet stvarnog lika

Serija "Pad" beleži veliku gledanost, između ostalog, zbog činjenice da osvetljava tragičnu sudbinu jednog od najvećih jugoslovenskih glumaca Žarka Lauševića. Dvostruko ubistvo i ranjavanje jednog muškarca Lauša je odvelo iza rešetaka, baš kao i glavnog junaka Ivana Maslaća.

Republika

Foto: Firefly production/Promo

 

- Ova priča ima jak kontekst onoga što se događalo. Želeo sam da odmah razjasnim da ovde ne igram Žarka i da je ovaj čovek neki drugi, ali su okolnosti manje-više iste - rekao je Marić i dodao da je prve instrukcije dobio upravo od Lauševića.

- Najvažnije mi je bilo da mi veruje. To mi je bilo veoma bitno i mnogo mu hvala što je prepoznao trenutak u kom treba da me pozove. Nije vršio nikakav pritisak na mene, jednostavno je odabrao pravi trenutak kada me je, onako šmekerski i kolegijalno, pozvao i poželeo mi sreću - rekao je glumac.

Bio s druge strane zakona

Svoju mračnu stranu pokazao je kroz lik Luke u seriji "Besa".

- On je s druge strane zakona. Zanimljiva mi je bila njegova pozadina i nadam se da će se u sledećim sezonama otvoriti, da mi saznamo kako je Luka zapravo došao do toga. Iz njegovog ugla, pokušao sam da to postavim da je kao neka životinja koja se povlači. On je u tom njegovom svetu vrhunski vojnik, ali s druge strane, on sam sebe demantuje - rekao je Marić.

Zaronio u sopstveni mrak

Filmom "Toma" stekao je ogromnu popularnost u zemlji i regionu, a sada priznaje da nije bilo jednostavno dočarati lik Tome Zdravkovića. Osim što je morao da izmeni fizički izgled i nosi veštački nos da bi što više podsećao na legendarnog pevača, Marić kaže da je morao da se suoči sa sopstvenim mrakom.

Republika

Foto: Aleksandar Kujučev

 

- Kada sam postavljao lik Tome, glavno pitanje za mene je bilo kako da uvežem sve te nelogičnosti u njegovom životu. Kada pogledaš sa strane, sve je logično, on je boem, pevač. Ali kada malo dublje uđete u sve to, tu je dosta stvari nelogično. Toliki talenat, a s druge strane nesigurnost. Tolika frustracija, koja se pretvara u autodestrukciju. Kako sada sve to uvezati u njegov život? Bio je to veliki izazov. Sve spolja je bilo protiv mene i lika koji igram. Jedino što sam mogao da uradim jeste da nađem neku kopču da bi to, kada pogledam, bilo iskreno i da bi upravo to nešto komuniciralo s publikom. Zahtevalo je ulazak u sopstvene frustracije i sopstveni mrak - rekao je Marić i dodao da je najveću pohvalu za ovu ulogu dobio od supruge Tome Zdravkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading